onsdag 4 mars 2009

Axe - 1977



Detta är en sådan film man fann förr i obskyra videotidningar och man nästan fick mardrömmar av pga omslaget, inte detta då givetvis. Det samt titeln räckte för att göra en liten stackare spak brallorna. Tror till och med att omslaget föreställde en manskropp med hugg i sig med, jo, det gjorde det. Hur som helst.

Tre män med höga klackar varav en av dem har ett lustigt skägg och afro går in i en lägenhet och dödar en kille där för att sedan ge sig ut på landet för att ligga lågt ett tag. Men innan de hittar sin destination stannar de på en mack och förnedrar personalen där och beter sig allmänt dumt åt. Senare hittar de vad de söker. En enskild gård där en ensam flicka lever med sin förlamade morfar som inte är kontaktbar på något vis. Givetvis börjar de direkt ta för sig men tänker inte på att flickan kanske inte har all hönsen hemma själv heller...

Detta är ingen snäll liten film, soundtracket består av en jävel som verkar ha fått ett trumset i julklapp och sedan fått fria händer med det så det är helt psykiskt. Tjejen som spelar Lisa, är så underlig så man undrar vad de tänkt egentligen här. Stämningen i filmen är en underliggande sådan där man inte vet vad ska hända eller hur det ska sluta. Filmen är även gruvligt långsam men det bara ökar upp stämningen och vanvettet i filmen. Det är en grav 70-tals känsla över filmen vilket inte är konstigt då den är gjord 1977 och det gör att känslan av realism är ännu bättre. Det känns som man kollar på en live inspelning från det aktuella brottet.

Gillar man denna sortens film så bör den kollas upp men det är inget för alla direkt.

Inga kommentarer: