torsdag 2 oktober 2008

Jeepers Creepers 2 - 2003



Jepp, han är tillbaks!
Och denna gången är han verkligen i centrum!

Denna gången är det en busslast med korkade ungdomar på väg hem från en tillställning, förmodligen något sportevenemang som råkar ut för denna liraren och hans aptit. Och det smarta här är att denna fortsätter där den första slutade bara ett par dagar senare.

Vad som är nytt här att nu får man se mer av Creepern och hans sköna utrustning. Bland annat hur han gör för att stoppa körandes bussar.

Persongalleriet är det gamla vanliga, sportsdårar, nördar, cheerleaders, killar som inte vågar steget ut garderoben och smygrasister och sådant. Som tur är så är inte Creepern fördomsfull. Han är bara hungrig.


Och precis som det blir när människor är instängda i trånga utrymme så blir det här. Slitningarna kommer fort och hårt och snart så rasar värsta elitismen i bussen och Crepern kör med sina räder mot busstaket.


Början är rätt skön med där han återupptar sitt gamla extraknäck som fågelskrämma.

Nu är denna lite för lång för det ska flyta på lika bra som i den första filmen och tempot är lägre men annars är det en skön film. Det går kanon att se dem back to back, det gjorde jag.
Regissören är samma lirare och det enda kända ansiktet här är väl annars Laura Palmers pappa i Twin Peaks, Ray Wise.

Effekterna är bra och Creeperns flygstunder är många och bra de med. Så låt nu er inhandla dessa två filmer och njut sedan i soffan. Jag vet att ni vill det.

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Det är en go rulle, och jag älskar slutet. Verkligen älskar det. Gillar envisa gamla gubbar som har bestämt sig för att de måste genomföra något.

Weekend Video sa...

Jag har väldigt svårt för Ray Wise annars men här funkar han galant.