torsdag 2 oktober 2008

Platoon Leader - 1989


Familjen Norris är inget jag har mycket till övers egentligen. Fuck Norris himself är endast patetisk och bör hålla sig till filmer som Forest Warrior och Top Dog. Hans son är väl ännu mindre en stjärna han och Aaron Norris är väl inte direkt för sina regi jobb heller. Men han förvånar och lyckas här! Ta i trä!

Cannon är som alla vet inte direkt förknippade med kvalité och Michael Dudikoff ser mest bara blyg ut i sina filmer. American Ninja ska vi inte ens gå in på. Men här har alla tre lyckats få till det. Jag är förvånad själv faktiskt.

Minnena från förr angående denna är endast en grymt slaktad Svensk vhs-kopia som lämnade mycket att önska. Idéen är skön som tusan och som lite knodd så när man ville se filmer om Vietnam-kriget så förväntade man sig att de skulle se ut så här och inte som Good Morning Vietnam!

Slut tuggat.

Dudikoff spelar en ung löjtnant som åker ut i brinnande bushen för att överta befälet i en pluton som har till uppgift att försvara en by som Vietcong vill åt. Genast på plats får han problem med bassarna då han är alldeles grön och har skallen full av uppfattningar från sin utbildning hur det ska vara och inte hur det egentligen är.


Lyckan står den djärve bi och han ryker åt i ett eldöverfall och hamnar på fältsjukhus. Väl på plats så fattar han vad det hela handlar om och ser till att komma tillbaks i rappet för att styra upp saker och ting i lägret igen.


Alltså detta är en jävligt hård film med hårda män med hårda namn. De kallas för så hårda namn som Greaser, Roach, Lt, Sarge och så vidare. Hur hårt är inte det egentligen? Fienden visas men man får aldrig någon dialog ur dem. Bara scener där de dödar oskyldiga och kryper i risfältet när de ska ta över basen..


Budgeten är inte hög här och det märks i vissa scener men det överlever man för det är bra tryck och massvis med explosioner och skottlossningar. Precis som det ska vara i en film om Vietnamkriget.

Dudikoff gör väldigt bra i från sig här och till och med gamle Falconetti eller William Smith som han heter dyker upp som hans överordnad på hospitalet.

Gillar man Vietnamfilmer så är detta ett måste i samlingen och i spelaren. Cannon har i mina ögon lyckats med två filmer nu!

Rekommenderas det varmaste!

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

"Cannon är som alla vet inte direkt förknippade med kvalité"

Vill bara kommentera det påståendet: FEL FEL FEL! FY! FEL FEL FEL! :)

Weekend Video sa...

Underhållande men korkade filmer, det är vad dem erbjuder :D
Precis som dumaction ska vara, det är dem bra på att leverera men kvalité? Nej, det tycker jag inte direkt :D

Fred Anderson sa...

tre år sedan en ny recension på den här sidan nu ;)

Weekend Video sa...

Det kommer det kommer :D
Har bara fastnat i Hammer-träsket på sistone så det har blivit en VÄLDIG massa Cushing-filmer på sistone :D