söndag 10 juni 2012

The Chase -1994En perfekt film att slappna av till är Adam Rifkins The Chase med Charlie Sheen, puddingen Kristy Swanson och den fantastiske Henry Rollins. En simpel film som visar hur en smått desperat Sheen kidnappar Swanson och drar iväg med henne i hennes BMW efter ha blivit trängd av poliser på en mack. Varför han blev trängd får vi veta under tiden som jakten (The Chase) pågår. En av de ledande poliserna som jagar Sheen är klippan Rollins. Han briljerar som nitisk polis som visar sig ha med en tv-producent och kameraman i bilen under tiden som jakten pågår då de ska filma den nya konkurrenten till COPS, nämligen The FUZZ!

Allt eftersom färden bränner iväg på motorvägarna mot Mexiko och vansinnigheterna avlöser varandra så hamnar allt från lik på vägen och körs över till voltande bilar till valda delar ur Red Hot Chili Peppers. korkade personer får vi med då de varierar från poliser till nyhetsteam som inte drar sig för något som kan dra tittare.

Rifkin gjorde även Detroit Rock City där även Ron Jeremy dök upp vilket är samma som han gör här om än i en avsevärt liten roll men ändå, det är en porrlegendar i filmen! Tar vi då Rollins, en åldrande alternativ-musik- samt spoken word-legendar, Charlie Sheen som gärna rullar runt med porrskådisar och call girls till den alltid läckra Kristy Swanson till gamle igelkotten Jeremy till bra biljakter och underhållande situationer så får vi The Chase.

 En underskattad film som bjuder på lika delar skratt som asgarv till vilda volter med bilar så kan det inte bara gå fel. The Chase är en lika underskattad film som Charlie Sheen är en underskattad skådespelare. Jag gillar den skarpt och nu är min son en lika stor fan av den han med. Att han har en begynnande bra smak bekräftas bara av att han har den goda smaken att uppskatta Henry Rollins och Charlie Sheen han med. Äpplet faller verkligen inte långt ifrån trädet.

Inga kommentarer: