söndag 15 april 2012

Yogi Bear - 2010Wow, förberedd er på det omöjliga för nu det sker det. Jag ska hylla en film med fjanten Justin Timberlake i och det är INTE tramset The Social Network! Utan det är filmen ovan, Yogi Bear. Och det är på begäran bara så att ni vet det. Yogi Bear är säkerligen de flesta medvetna om vad det är en filur och för de som inte är medvetna om hans existens så är det i grunden en tecknad serie om en hungrig björn som med sin sidekick Boo Boo härjar runt i Jellystone Park där han/de två gör livet surt för Ranger Smith i deras jakt på picknickkorgar. Och efter alla dessa år, originalet sändes redan 1961 och är från de alltid lika pålitliga Hanna-Barbera, så kom äntligen en spelfilm där Yogi och Boo Boo är datorgjorda medan alla andra är mänskliga.

Idéen har gjorts tidigare i andra filmer som Who framed Roger Rabbit? fast den sög drase och fler alternativ fast Yogi Bear är väldigt underhållande i all sin simpelhet vilket funkar perfekt när man bara vill bli underhållen utan krusiduller och annat trams. Bara en simpel, rak film som man kan skratta röven av sig till och må bra av. Har man sett serien så vet man precis vad man får bara det att det här är utdraget till långfilmsformat. Yogi härjar och uppfinner olika fiffiga sätt att sno mat, Boo Boo försöker hålla efter honom och Ranger Smith försöker både styra upp Yogi som sin medhjälpare som bara vill köra deras bil. Som grädde på moset får vi en underhållande borgmästare som bara skor sig på sitt ämbete och nu ska avverka skogen för att rädda sin budget. Givetvis ska parken räddas och borgmästaren ska stoppas.

Familjevänligt så in i vassen men lik förbannat kungligt underhållande och jag har redan plöjt igenom filmen två gånger och varje gången är scenen där Yogi dansar till den mästerliga Baby Got Back av Sir Mix-A-Lot lika kul. Dan Aykroyd göt rösten till Yogi och pajasen Timberlake står för Boo Boo´s röst. Anna Faris dyker upp och gör sin beprövade del och jag gillar henne för hon är genuint underhållande. De andra känner ni säkert igen så Yogi Bear kan allt ses av alla. Även av hårdrocklegender som visst har en mjuk sida i sig...

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Haha, hade svårt att tro att denna hade underhållningsvärde, men nu ska den ses. Den ligger och frestar i canal + programbibliotek har jag sett. Nästa gång man har en riktigt överjävlig baksmälla låter det som Yogi Bear kan komma väl till pass! Tack för recen!

Weekend Video sa...

Det var så lite så!