torsdag 3 maj 2012

Beyond Re-Animator - 2003Herbert West, mannen med fler liv än en katt är tillbaka efter ha överlevt förra massakern i kryptan. 13 år har gått och nu befinner sig West bakom lås och bom. Dock inte utan ha varit delaktig via sina experiment i en ung flickas död vilket leder till dennas bror, nu själv läkare, kommer till West´s nya hem där de två tar upp gemensam praktik. I sann Re-Animator anda slutar allt i upplopp samt den vid det här laget väntade massakern.

Yuzna som emigrerade till Spanien drog med sig Screaming Mad George som var ansvarig för effekterna i de andra filmerna. Tillsammans bjuder de på en fin effektkavalkad men en mindre intressant film i mina ögon. Jeffrey Combs är kalas som alltid som West medan Jason Barry som kollegan spelar över mellan varven. De övriga spanjorerna är typiskt spanska med glimten i ögat och inte tar sitt agerande på största allvar. Bäst är den knarkande internen som vill ha sin dagliga dos och snor direkt av West´s förråd.

Den kvinnliga fägringen kommer i form av Elsa Pataky som den undersökande murveln som får känna på livet från de båda könen bara det i sin egen kropp samt Raquel Gribler som sköterskan Vanessa vilken här bjuder på ett bröst.


Gribler är väldigt porrig i min smak där hon sprätter runt bland dödsdömda fångar i tunn klädsel och visar upp en utmanande urringning vilket får sitt efterspel allt inspirerat av Mariangela Girodano och Peter Bark i den mäktiga Burial Ground. Oavsett vilket så är Gribler för mig den stora behållningen av filmen tillsammans med Combs som West och effekterna. För Beyond Re-Animator är inget direkt man vill  kasta sig över när man vill se en bra Zuyna-film eller någon av Re-Animator filmerna. Där är originalet sant uppföljaren bäst och den här mest framstår som ett försök från Yuzna att hålla karriären vid liv.

Beyond Re-Animator duger för stunden men den är inget jag skulle ta fram som tips åt någon som ville se en bra skräckfilm. Snarare åt den som sett allt och nu skrapar bottnen på tunnan efter filmer med lite gore, naket och en skådis man känner igen och har positiva erfarenheter ifrån. Är ni sugna på Re-Animator så se hellre om de två första och den här kan besökas om suget efter de ärför stort och n känner ni tvunget vill se allt med Jeffrey Combs.

Inga kommentarer: