söndag 6 maj 2012

Plan 9 From Outer Space - 1959Här är vad som betraktas av många som världens sämsta film genom tiderna av självutnämnda förstå-sig-på-are. Jag tycker de kan samla sig på en och samma plats så det blir enklare för dem att suga min röv för kan man inte se charmen i en film av den här kalibern så tar man sig själv på för stort allvar! Här får vi en film med många som stora brister till återanvänt material till forna storstjärnor som går och faller av pinnen innan inspelningen ens ägt rum! Räcker det inte med det så kanske det kan locka med en svensk fribrottare som gör sitt bästa för att våldta det engelska språket i filmen. Fullkomligt underhållande att lyssna på samtidigt som det fåren att tänka på hur fan man själv låter egentligen när man pratar svengelska!

Bela Lugosi, den första Drakula, gör här sin sista roll i sin älskade capé från dennes Dracula filmer, en capé som han även begravdes i senare. Lugosi framstår som rätt förvirrad fast det kan ha sin förklaring i det att rollen han gör var menad för tidigare filmer som aldrig gjordes färdiga. Ed Wood visste hur man kramade blod ur en sten när det kom till finansiering, det förtjänar han all kredit för. Andra stjärnor var den finsk-amerikanska Vampira som uppträdde som sig själv och hon känner säkert de flesta igen då likheterna mellan henne och Elvira är påtagliga.

Vampira not Elvira

Elvira not Vampira


Tor Johnson var en enorm karl som för de flesta är känd för sin roll som kommissarie Clay eller rättare sagt före etta poliskommissarien nu zombien Clay. Svenskbördig och en rejäl bit på 181 kilo så det var ingen man bollade med precis på fritiden . Så efter som karlarna fått sitt så får damerna nu sitt i form av Tor.
I was a geriatric zombie...
Handlingen är underhållande bara den som attans. Rymdvarelser ser vart mänskligheten är på väg med alla sina förstörelsevapen och ger sig ner för att påtala detta. Världens regeringar vägrar lyssna och ignorerar samtalen vilket leder till den ständiga förnekelsen att UFO´s finns. Så de klyftiga rymdvarelserna tar saken i egna händer och landar på en central kyrkogård där de väcker ett par nyligen döda till liv som de använder som sina verktyg. Rymdvarelsestyrda zombies, sug på den Spielberg!

Blanda allt detta med en rejält begränsad budget, en kyrkogård som är på cirka 5 kvadrat och en stor svensk wrestler samt en död före detta stjärna som klipps in mellan varven för att i vissa scener få en body double som som gör sitt bästa för att dölja ansiktet så får ni plan 9 From Outer Space. Kanske inte världens bästa film men fan så underhållande att man bör allt ge den en chans eller två. Gärna i sällskap med någon likasinnad som vet att uppskatta film oavsett genre, budget eller kvalité. Oavsett vad proffstyckarna säger så är det här en sann kultfilm! Long live Vampira unt Tor!

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Hade chansen att se denna på bioduk för några år sedan. Med en vinare innanför västen och ett gäng muntra kamrater i sällskap räknar jag det som en av mina bättre bioupplevelser, faktiskt. Uselt när uselt är som allra bäst!

Ninja Dixon sa...

Älskar den! Ed var en sann hjälte!