lördag 26 maj 2012

Fast & Furious - 2009Fjärde filmen i serien tjo-vad-det-går-undan-i-fjolliga-symaskinsbilar-serien som jag bara inte kan låta bli att tycka om. Filmerna är samma sak i film efter film och det enda som ändras egentligen är vilka som är med. Handlingen är så gott som alltid snarlik vilket funkar bra för min del bara det förekommer lite hederliga muskelbilar vilket det gör just denna gång. Vin Diesel är tillbaka, samma med Paul Walker, Michelle Rodriguez som bara är med kort och Jordana Brewster upprepar sin roll som Diesel´s syster.

Den här gången är det en knarksmugglare ligger bakom Rodriguez död som ska stoppas till alla medel. Bilar används för fullt och det är gott om otroligt vansinnig körning som är så orealistisk att man slår sig för pannan. Värst är det i gångarna i berget där det är tydligt det är digitalt gjort för det mesta fast inledningen med tankbilen är verkligen spektakulär. Har man sett de andra filmerna i serien och inte direkt reagerat över det möjliga som omöjliga så kan man gott se den här med även om et blir lite friskt mellan varven för man accepterar.

Skit samma. Filmen är underhållande även om det blir lite för mycket i slutet med den överspända latinon där allt som ska göras är en kraftansträngning. Bara att lyfta en pistol och rikta den snett ser ut att vara extremt jobbigt. Fast antalet armband och ringar han hade på sig gjorde säkert sitt med för att öka på vikten. Ställd mot den övriga serien så är det samma skrot och korn. Varken mer eller mindre fast den första är fortfarande bäst.

Inga kommentarer: