lördag 26 maj 2012

Fast Five - 2011Och här var vi framme vid den sista filmen i serien men var ej oroliga. Det kommer en ny film lagom till nästa år och det ser ut som att The Rock eller Dwayne Johnson som han egentligen heter ska vara med tillsammans med den usla skatan Rihanna. Hon ni vet som fick en karriär efter ha fått stryk av sin rappande pojkvän samt ha stönat sig igenom en popdänga. Oavsett vilket så är det ett år fram i tiden. Den här gången är så  gott som alla med i serien som tidigare varit med, till och med Han som dör i den tredje filmen. Underligt efter som han även var med i del fyra och nu filmskaparna kommit på det att del tre är egentligen del fem medan del fyra är del tre och del fem är del fyra. Allt för att det ska bli ordning i serien iom Han dör som sagt i del tre. Rörigt minst sagt så med andra ord kan man bortse från den tredje filmen i serien efter som den utspelas efter de andra filmerna.

Handlingen här är den att nu ska det till att röjas i en Favela i Rio De Janeiro bara det att det glada gänget som gillar att köra snabbt finner sig jagade av inte bara en lokal gangster utan även en amerikansk agent som alltid får sin man. Och det är här som The Rock kommer in och lyfter hela filmen med sin blotta men enorma närvaro för jävlar vad stor han är här!

Bilkörning blir det mindre av men desto mer av pang-pang då det skjuts en hel del. Alltid kul med ett avbrott fast bilkörande förekommer så var ej rädda för att missa det. Minuset denna gången är speltiden som med sina 130 minuter är minst 20 minuter för mycket. Hade de innehållit mer av The Rock så hade jag svalt det men inte nu. Det blir för bra helt enkelt av det goda och då menar jag inte osten.
Serien i överlag funkar fint och missen med trean eller vad nu man ska kalla det gör varken från eller till men det kunde gjorts avsevärt bättre.Jag kommer att se om de här filmerna fler gånger fast inte i det närmaste för nu är jag lätt mätt på dem.

Inga kommentarer: