tisdag 16 oktober 2012

Blubberella - 2011Den gode herr Boll har en tendens att vara aningen ojämn i sina filmer men det är förklarligt då karlen fullkomligt spottar ur sig cineastiska upplevelser på löpande band. Blubberella är en spoof av herr Boll´s egna Bloodrayne-filmer bara det att våran hjältinna den här gången är en aning kraftigare än de hjältinnor som vi bombarderats med på film de senaste 100 åren. Själv tycker jag det är en frisk fläkt i ett anars rätt sjukt samhälle där alla ska vara såpass trådsmala så att de tappar sina tamponger när de är ute och går. Då är det oväntat underhållande att se Lindsay Hollister som Blubberella. Hon har minst sagt kött på benen och är härligt underhållande på samma gång.

Storyn är Bloodrayne 3 än en gång med samma ansikte som vi alltid får se i Bolls filmer. Paré, Howard, och Fletcher. Lustigt nog så filmade Boll den samtidigt som Bloodrayne 3 så skulle något kännas igen så vet ni varför och glöm inte var ni läste det.

Meet my new sidekick...

Så för vem kan Blubberella rikta sig till då vi får nazister, en överviktig Damphir med en svart mor som misshandlar henne med köksredskap och kallar henne för Precious. En oväntad scen där Boll själv spelar Adolf Hitler med en svart sidekick som blivit skjuten 18 gånger, en förstärkning från Afrika som Adolf själv beskriver situationen. En annan oväntad sak är när Blubberella kollar Adolf för cockblocker  då det är han som ser till att förstöra alla hennes dejter som hon finner via en judisk datingsida på nätet. Och på den vägen är det. Det är plumpt, politiskt inkorrekt och i precis samma stil som Postal men jag tyckte Blubberella var snäppet mer underhållande fast aningen med påklädd. Kanske inte för alla men nog fan har man kul under tiden, precis som det ska vara.


Adolf vs. Precious...

Inga kommentarer: