söndag 7 augusti 2011

Lethal Justice - 2011Tredje filmen från Seagal eller om ni så vill avsnitt 5 & 6 från serien True Justice. Och precis som vanligt så är det samma team med samma problem och att i sedvanlig ordning så ändras kvällens tema sig under filmens gång. Först ut är ett gäng vit makt-töntar som försöker ta över inte bara staden utan även ett lokalt val vilket leder till att en i teamet nu får gå in undercover för att snoka reda på lite saker och ting. Samtidigt så är det en våldtäktsman lös i samhället något som en i teamet tar personligt och gör privat. Andra halvan satsar på en prickskytt som siktar in sig på kyrkor samtidigt som en Irakveteran bekant med Seagal, börjar flippa ut med vapen. En märklig hundfobi får vi del i med.

Har man sett de andra filmerna/delarna i serien så vet man precis vad man får. Enda överraskningen är den att vi får se Seagal himself i ett rejält lösskägg i en sekvens som ska utspela sig under Irakkriget. Det gillade jag och var för min del filmens högpunkt. Annars är det samma lirare vi får se igen till och med den tuffa bruden i teamet, som är så otroligt macho att hon säkert pissar stående och stör mig något enormt, är kvar till min stora förtret. Nej, nu får det ta och komma en ordentlig Seagalare för det här såsandet börjar störa mig för det är i ärlighetens inte speciellt bra. Jag vill se min Seagal spraka stjärt, svära, skjuta, bryta armar och ben på löpande band och allmänt vara en bad motherfucker. Inte så här småmysig och puttinuttig som han visar sig i serien. Nej, det blir nog att se om The Marker för att man ska få sin rätta dos Seagal.

5 kommentarer:

Ty sa...

These Seagal tv movies look ridiculous! The cover is pretty funny too.

lizzardking sa...

The only correct thing about the cover is the explosion of the car. The rest, not even in the movie.

Jay sa...

Hade missat den totalt utan dig

lizzardking sa...

Kul man kunde vara till hjälp :)

Ty sa...

Haha, that is classic Seagal bait and switch. On a related note: Belly Of The Beast has a car chase on the cover that is not in the movie.