torsdag 9 februari 2012

Beyond The Door III - 1989



 Beyond The Door 3 är ingen regelrätt uppföljare till Beyond The Door utan det är endast en fristående film, precis som sin föregångare Schock av Mario Bava där endast titeln stämmer. När det var en besatt hemmafru i första filmen så är det den här gången ett besatt tåg som härjar runt i forna Jugoslavien dit en grupp amerikanska studenter kommit för att deltaga i en uråldrig rit. Lyckligt ovetandes om att en av dem ska offras där för att bli Satan´s brud. Väl på plats ute i skobygden upptäcker de att någon inte vill de väl och de flyr. Väl ombord på ett tåg som snart nog börjar att skena och slå ihjäl dem en efter en inser de snart att läget är kört.

Hur löjligt det här än låter så stämmer det. Det är en fullständigt tramsig film med ett skenande tåg som trotsar allt från tre lastbilar på rad till ankommande tåg till ställen där rälsen ligger sidan om järnvägen till det tar sig igenom ett träsk helt utan räls alls! Till fan vet allt. tack och lov då för det fina goret som bjuds för det är det som gjorde att jag tog mig igenom den här överhuvudtaget. För det är våldsamma händelser som sker där det spetsas med metallstänger till någon pålas, flera halshuggs av tåget, en stackare dras in i eldningsluckan väldigt långsamt där det brinner för fullt till klyvda skallar med maskar och larver bland annat.

Där vaknade ni allt! Fast någon nakenhet blir det inte på tal om även om det förekommer två scener där en sliskig gammal kärring kör upp näven mellan benen på våran hjältinna för att komma om hon fortfarande är oskuld samtidigt som hon slickar sig ivrigt om munnen. Och en annan scen involverar hjältinnans mor med en get mellan benen. Så lite får vi allt i sleaze väg så allt är frid och fröjd. De scenerna tillsammans med det fina goret gör att Beyond The Door III aka Amok Train för er som leta upp och köpa den, får stanna i min samling. Effekterna är bra och väldigt tidsenliga vilket ökar på deras underhållningsvärde.

Inga kommentarer: