tisdag 7 februari 2012

Brain Dead - 2007Brudar, zombies. gore och en massa T&A! Vad mer kan man begära egentligen? Jag har ingen aning för det här räcker mer än väl för min del. Kevin S. Tenney, mannen bakom Night Of The Demons, bjuder här på en fin mix av allt ovanstående. Storyn är lika simpel som rattarna i filmen är fina och fina är precis vad de är! En brokig skara samlas i en stuga för att gömma sig undan ett gäng rasande zombier som bara vill sätta i sig deras hjärnor och gruppen som samlats är allt från en dömd mördare, en medfånge till honom, en kåt präst med sin "skyddsling", två brudar ute på lite hiking. Det var alla tror jag. Utanför i stugan rasar zombierna som tar för sig av de stackare som kommer i deras väg och nu är det dags för det klassiska "the last stand" som sig bör.

Tenney vet hur man underhåller en publik vilket han visar redan i filmens fem första minuter där det klyvs skallar och underbara bröst hängs ut för allmän beskådning. Jag kan inte betona hur fina de här brösten är som tillhör Cristina Tiberia! Fler kommer så förtrösta ej! Vad som följer efter den fina inledningen är mer bröst och rumpor när det ska badas i den intilliggande floden vilket tar en lesbisk vinkel en stund.

Brain Dead är en fin pärla till film med en oväntat skön och skarp dialog som bjuder på många skratt samtidigt som den öser på med rejält med gore. Det är allt från sönderskjutna skallar till avhuggna skallar, kapade lemmar, sönderslitna skallar till parasiter som kryper ut ur underliven till fan vet ALLT! Ni får se själva för Brain Dead finns på svensk DVD underligt nog och den är i precis rätt prisklass. 99:- Inte allt för illa må jag säga.

Effekterna är hederlig old school efter som Tenney själv ville ha det så men en viss del visuella effekter förekommer men ej när det drar ihop sig till våldsamt gore-raffel! Med andra ord så en härlig skräckfilm som man kan se och ta åt sig utan att störa sig allt för mycket på förhatlig cgi. Joshua Benton tillsammans med Sarah Grant Brendecke gör Brain Dead till en formidabel underhållning. Där hon står för de snyggaste brösten och kroppen samt ett bra agerande med fin komisk touch medan Benton styr filmen med sina dråpliga sarkasmer och sköna spel. Utan de två, en mindre rolig film. Tyvärr har Brain Dead en del dötid efter halvtid som det inte sker så mycket på utan mer är snacksjuk. Det varar en dryg kvart sen tar det hela fart igen för att sluta med en skön final som bjuder på ett rejält garv.

Fans av hederliga 80-tals skräckisar/splatter kommer att gilla den här mixen av Night of the Living Dead/Creeps/Demons osv... Det är ett bra tryck förutom döperioden med det vägs upp med skön humor och fantastiska bröst och rumpor. Själv är jag fullt nöjd med Brain Dead och kan inte riktigt fatta att det fortfarande går att göra sådana här filmer utan att förfalla helt åt cgi. Men Brain Dead är ett fint bevis på det är fullt möjligt så nu är det upp till er att inse det med via Brain Dead. Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: