söndag 21 april 2013

Grabbers - 2012Sugna på tentakelmonstersfilm? Bra, för det har verkligen inte kommit många bra sedan Tremors även om den spottade ur sig både tre mindre lyckade uppföljare samt en tv-serie så då står vårar hopp till den här lilla pärlan. För en sann pärla är Grabbers verkligen. Med ens story som kunnat skrivas i sömnen på baksidan av en begagnad tampong så får vi en simpel men jäkligt underhållande monsterfilm med ett stort jäkla underhållande tentakelmonster. Nämnde jag det är tentakler med i filmen? Bra. det är det nämligen.

Något faller från skyn ner i vattnet utanför en liten ö i Irland. De lokala suputerna till fiskarna får den första kontakten med saken som gör processen kort med dem medan en annan avdelning av samma yrke är lite mer lyckosamma och får med sig en mindre del in till hamnen. Dock får en av dem med sig den delen av vårat monster hem som snart hamnar i badkaret där det växer till sig innan det bestämmer sig för att dinera på sin nya husse. Men karlen är ingen vekling så monstret stampas ihjäl, hamnar hos den lokala forskaren där det kommer fram inte bara att monstret behöver inte bara vatten för att existera det behöver även en stadig frukost av blod för att kunna fortsätta gör det med. Anledningen till den gamla fiskaren klarade sig var den att hans alkoholprocent i blodet var så hög så att monstret inte klarade av den.

Beväpnade med kunskapen samt att upptäckten av en större samling ägg samt en enormt ilsket tentakelmonster är på väg in för att ta för sig av det lokala köket i samband med en annalkande storm gör att våra nya hjältar känner sig förmanade att samla alla på den lilla ön på den lokala puben för att där supa ner sig till apstadiet bara för att ha en suck i helvetet innan allt brakar loss. Alla från småbarnsföräldrar till gamla tanter som prällen ser till att ta för sig av den fria baren samtidigt som striden för deras överlevnad brakar loss samtidigt som jukeboxen spelar The Dubliners.

Grabbers är för jäkla kul helt enkelt. CGI-gjord med men av det bättre laget samt att det förekommer en stor del hederlig latex med så vi kan andas av lättnad för det inte blir värre än det kunnat bli. Jag hade skitkul framför tv´n i sällskap med Grabbers och det var så kvinnan här satt med och blev hänförd hon med även om det var ett jävla springande mellan varven. På henne då, inte mig för jag njöt av Grabbers. Så nu vet ni vad ni ska satsa på till löningen. Grabbers helt enkelt.

Fast en varning måste utfärdas åt er som tror det är en ren splatterfest, det är det verkligen inte. Det förekommer knappt något blod och all gore är i form av två avtuggade huvuden, inget mer. I stället serveras vi den bästa tentakelfilmen sedan Deep Rising. Det är riktigt kul mellan varven med underhållande dialog och bra agerande. Just scenen på puben när den gamle suputen föreslår de ska offra prästen åt monstret är kalas. Stor underhållning helt klart. Jag hade en riktigt kul stund  och det förtjänar ni allt med. Mina varmaste rekommendationer.

Inga kommentarer: