tisdag 28 juli 2009

Firestorm - 1998Firestorm är en härligt avslappnad actionfilm om eld och brandmän. Stora, starka, beslutsamma, tysta karlar som inte drar sig för att dra på kvinnokläder och hänga runt på barer. Kanske inte det sistnämnda men det andra av svamlet. Denna gången är det Howie Long som i sällskap av Scott Glenn som ska stoppa William Forsythes elaking som rymt från kåken. Med sig har han Barry Pepper (25th Hour och We Were Soldiers) och Vladimir Kulich. Vem fan är det undrar säkerligen alla som läser här och tror det är en ungersk porrskådis på dekis, utom Fred för han vet det är Buliwyf från Den 13e krigaren, så det så!

Här bjuds vi på enorma bränder, fin skog då denna är inspelad i Kanada, skön action som inte direkt är våldsam eller blodig utan mer lite barntillåten kan man säga. Men det betyder inte att det är tamt eller tråkigt för den sakens skull. Slutet är en brinnande sak och även om det är rätt uppenbar cgi så är det rätt bra kvalité på det med tanke på när den är gjord.

Detta är inget direkt som man tänker på när man ska rekommendera till någon att se för den är lättglömd och inget som förändrar världen utan man blir glad när man upptäcker den i hyllan för där förtjänar den en plats, åtminstone i min. Inget man ser varje dag eller två gånger om året utan en stabil film som man vet levererar när man är i lust att se något lättsmält och underhållande. Och det är ett bra betyg tycker jag. Har ni inte sett den så gör det men förvänta er ingen ny Eldstorm eller Ladder 49 för det är tråkiga filmer och alldeles för seriösa för att göra någon actionfan glad medan denna garanterat kommer att göra er på ett gott humör om ni vill se lite underhållande skogsbrandsraffel!

6 kommentarer:

J sa...

Hade den på vhs och gillade den i min ungdom, såg om den för ett tag sen och gillade den inte alls längre

lizzardking sa...

Det är fördelen med porr, det tröttnar man aldrig på. Glöm inte att tävla nu!

khenrikm sa...

Vladimir Kulich. Fd östungersk hamnarbetare, sedermera porrskådis och numera legitim aktör?

lizzardking sa...

Uppenbarligen! Vilka är dina favoriter från porr-eran?

khenrikm sa...

Jag gillar "Vrietni na Kockmjy" och "Wojtek á Brezkobar". Även om den senare är lite väl snuskig.

lizzardking sa...

Hahahaha
Kan du ordna kopior på de mästerverken? ;D

Säkert att du inte har ungerskt blod i dig?