fredag 17 juli 2009

Shoot ´Em Up - 2007



Nu pratar vi underhållningsvåld på hög nivå, riktigt hög nivå till och med. Clive Owen är en skön prick som tar rollen som Smith, vapengalning och prickskytt extraordinarie, till nya höjder med sin torra humor, morotsbesatthet och svaga hjärta för sin favoritlakterande hora, Bellucci. Paul Giamatti är perfekt som motparten och tillika vapengalning Hertz. Kryddar man detta med übervåldsamheter och vapenfetisch så har man denna höjdare med ett riktigt skönt soundtrack.

Owen är en av mina favoriter och det spelar ingen roll vad han gör så är han fullt sevärd, samma med Giamatti. Bellucci går vi inte ens in på. Jo, det gör vi. Inte nog med att hon är en av de vackraste kvinnorna i världen hon är även en fin skådespelerska och fransyska! Här gör hon en roll som lakterande hora till något fint på något sjukt vis men hade Meryl Streep gjort rollen så hade det bara kännts billigt. Samma med scenen när hon ger en blowjob bakom cointainern och Owen kossar labbarna på torsken, Streep hade fått det att se billigt ut med men inte Monica! kvinnan är ett helgon! Fan ta dig. Vincent!!!

Scenerna när Smith bränner ner för trappan till Motörheads Ace Of Spades och fullkomligt mejar ner allt motstånd är en frisk fläkt i det annars rätt trötta actionutbud som det bjuds på i dag. Samma med när han är inne på vapenlagret och rensar upp bland patrasket för att inte nämna slutet när han lämnar planet. Kolla bara in slutresultatet efter den åkturen. Väldigt underhållande om jag får säga det själv. Så ska ni bara se en actionflick i helgen så se denna. Allt annat är bara slöseri med tid.

Rekommenderas det varmaste!

5 kommentarer:

Plox sa...

Håller helt med - blev lite kär i denna actionrulle faktiskt. Nästan lika underhållande som Crank, eller mjo lika underhållande faktiskt.

Du har inte fler tips på liknande actionrullar? =)

Weekend Video sa...

Det finns många tips bak i bloggen och flera av dem är från bolaget PM. Lågbudgetsaction som levererar varje gång :D

Raka tips är:
Recoil:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/03/recoil-1998.html

Dark Breed:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/03/dark-breed-1996.html

The Silencers:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/03/silencers-1996.html

Zero Tolerance:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/06/zero-tolerance-1993.html

The Marine:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/06/marine-2006.html

För att nämna några åt dig men The Marine kan nog passa annars. Men ge dessa PM-titlar en chans för de är verkligen underhållande!

Plox sa...

Ahh tackar för tipsen! Ska kolla upp samtliga. =)

Weekend Video sa...

Ingen fara! Bara roligt att kunna hjälpa till :D

Ty sa...

"Eat Your Vegetables!"-Mr. Smith. Death by carrot is definitely original. Shoot 'Em Up rocks!