torsdag 9 juli 2009

Fanboys - 2008



Själv har jag aldrig fallit för hela Star Wars eller Star Trek-myten. Star Wars-filmerna har man väl mer eller mindre pga nostalgi än kvalité och då syftar jag bara på de tre sista filmerna. De första tre filmerna är bara där för komplettera. Star Trek har jag aldrig gillat överhuvudtaget. Och nu har filmen kommit om ett gäng Star Wars dårar som ska ge sig in på George Lucas område och sno ett ex av The Phantom Menace, ett halvår innan den ska släppas. Totalt omedvetna om hur pass unken filmen (fortfarande) är så är de fullständigt övertygade om dess storhet. Vi andra vet bättre med facit i hand. Och för att öka på spänningen så är en av dem döende i cancer.

Filmen är kul, inget snack om saken. Storyn funkar fint för den drivs framåt av karaktärerna och alla möjliga cameos vi kan tänka oss. Bäst i hela filmen är Kevin Smith, Jason Mewes och Zak Knutson (Sexy Stud i Clerks 2) i den bästa scenen i hela filmen. Andra är William Shatner och Seth Rogen som gör två stycken varav Trekkien är bäst, förlåt, Trekkern som det visst ska heta nu. Annars ser vi Carrie Fisher, Billy Dee Williams som Judge Reinhold, Danny Trejo och en jävla massa till.

Gillar man Star Wars så kommer man gå i gång på denna, inget snack om saken men annars är det Dan Fogler som är roligast. Han var med i den sköna Balls of Fury. Mycket skön film det. Men vi andra dödliga som ser Star Wars-filmerna för vad de egentligen är, reklamfilmer för Lucas leksaker såklart, får en underhållande komedi som funkar fint.

3 kommentarer:

mamoulian sa...

Ja, det verkar ju som en riktigt höjdare ha-ha... Inte Phantom Menace menar jag... ;-D

Weekend Video sa...

Ge den en chans, du kanske gillar den ;D

Jay sa...

Längesen som jag skrattade så mycket till en film, Är sugen på att skaffa en chewbacka-tuta till bilen bara för att det är så tufft