lördag 18 juli 2009

La marca del Hombre lobo - 1969Waldemar Daninsky, filantrop, playboy och allmän good guy blir under en jakt på en varg biten av en varulv som släppts lös av två stycken zigenare som plundrat en grav. Och vips! så är el Hombre lobo född. Men saker och ting tar inte slut där för när hans två vänner bestämmer sig för att hjälpa honom så bjuder de in två stycken doktorer som ska bota Daninsky men det visar sig att de är två vampyrer som bestämmer sig för att ha sataniska riter med el hombre lobo och festa loss på hans polare i stället. Och med detta så är sagan om Daninsky/el hombre lobo född.

Jepp, detta är filmen som startade det hela. Även om The Curse Of The Devil ger en annan bild på det så är trots allt detta den första filmen i serien och den som startade det för mig. Hur som helst. Stämningen i filmen är helt okej och den har satt standarden hur de andra filmerna kom att bli för här är alla de ingredienser som man vant sig att se i en Daninsky-film. Det är dimma, spindelväv, kandelabrar och en skogstokig Naschy i trasig skjorta som spottar och svär och grymtar samtidigt som han hoppar runt och river all inredning han kommer åt. Liraren som spelar vampyren ser för jävla dum ut för han tror det räcker med att han ställer sig och visar upp garnityret, väser lite mellan gaddarna och sträcker ut sin röda capé så blir han skräckinjagande per automatik. Han tror fel. Det enda han gör är att se gayig och feminin ut. Mig skrämmer han inte i alla fall men som tur är så står hans kvinnliga kollega för raka motsatsen. Även om hon har en hemsk frisyr.

Aurora de Alba som även var med i Naschys Vengeance of The Zombies spelar henne och är verkligen den kvinnliga fägringen här. De andra i filmen är rätt bleka så det kvittar vilka de är. Men precis som Aurora de Alba var med i Return Of The Zombies med Naschy som nekrofil så är även Dyanik Zurakowska med i den och här spelar hon föremålet för Naschys heta brunst. Givetvis lägrar han henne här, dock ej som el hombre lobo då.

En helt okej film som levererar lite vampyr och varulvsraffel med Naschy och det är en fullt sevärd film men den är bäst i den andra halvan. För de som är intresserade så finns denna på region 1 DVD under titeln Frankenstein´s Bloody Terror och anledningen är den att det är den gamla titeln på denna i USA. Löjligt för Frankenstein är inte ens med i filmen men Wolfstein är, sug på den! Printen är anamorfisk widescreen, 2.35:1 men är fruktansvärt blek och vattnig. Ljudet är lågt bara så ni vet men gillar man Naschy vilket jag antar att alla gör så är det bara att införskaffa. Annars kanske det kommer en fåne i röd capé och väser vid era fossingar när ni ska sova och det kommer definitivt inte vara jag!

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Det är synd att det är så tråkig bild på dvdn... plus att: Some scenes from the Spanish version are not included (they were never dubbed in English).

Men, vi ska vara glada över att en sådan gammal rulle finns på dvd överhuvudtaget. :)

Damn, jag hade tänkt ha ett Mario Bava maraton idag, men nu blev jag sugen på lite Naschy... :)

lizzardking sa...

Detta är ändå den längre version än den som kom i USA när det begav sig men en komplett version hade verkligen varit att föredra.

Men helt klart ska vi vara glada för det och hade de bara haft lite mer krut i kulorna så hade de allt släppt fler för det finns fortfarande filmer om Daninsky som inte är släppta än.

Ska själv försöka plöja igenom de Daninsky-filmer jag har i samlingen nu eller rättare sagt ta en om dagen :D