tisdag 7 juli 2009

Stoic - 2009Uwe Boll är produktiv som aldrig och spottar ur sig filmer på löpande band. Av alla hans som jag sett så är långt i från alla bra men detta är den mörkaste och kallaste film jag sett av honom. Inget annat här än ren ondhet och pennalism.

Fyra killar delar cell, en är dömd för mordbrand, en för innehav samt förberedelse till langning, en för väpnat rån och den siste för lösdriveri samt våldsamt motstånd vid gripande. De tillbringar dagarna med att spela poker men en dag tar spelet en otäck sväng och allt spårar ur. Nästa morgon är en av dem död och det är nu vi kommer in i bilden. Vad som spelar upp sig framför oss börjar oskyldigt men snart nog så övergår det i ren tortyr som omfattar allt från förödmjukelse till äta spyor, till urindrickande till våldtäkt till annan sexuell förnedring och sist mord.

Vad som är intressant är att denna är baserad på sanna händelser i ett fängelse i Tyskland 2006 och det finns inget manus. Allt är improviserat för Boll bara gav det viktigaste instruktionerna och sen är resten påkommit efter hand både agerande som all dialog. Allt är gjort efter hand och på plats efter hand som det spelades in. Det har gjort sitt för att öka råheten i filmen samt dess oförutsägbarhet. Edward Furlong är en av de fyra, Sam Levinson en annan. Steffen Mennekes som varit med i flera Boll rullar innan är den tredje av dem och Shaun Shipos från Final Destination 2 och Lost Boys: The Tribe är den fjärde av dem.

Detta är en så jäkla kall film så man sitter och vrider sig i soffan för det är rätt obehagligt emellanåt, just vid förnedringsscenerna för med tanke på att de är påkomna på plats gör det bara värre. Så alla som roar sig med att basha Boll borde verkligen ta en titt på denna för jag tror de får det rätt svårt efter det här.

3 kommentarer:

vaultkeeper sa...

Mycket, mycket bra film, den absolut mest allvarliga filmen av Uwe Boll någonsin, ungefär samma känsla som i hans skräckfilm Seed fast här mer verklighetstroget och gripande. Nu har några blötdjur varit inne på imdb och gett filmen 2.8/10 direkt efter att den kom ut, och detta förmodligen några jävlar som inte ens sett filmen som bara tycker det är kul att rösta ner filmer av Uwe Boll, fyfan för sådana människor alltså det är fan inte rättvist!

Fred sa...

De där blötdjuren har gjort samma sak med Seed och Tunnel Rats också. Extremt barnsligt. Stoic verkar väldigt bra, ska införskaffa den så snart som möjligt!

lizzardking sa...

Vaultkeeper:
Folk har för mycket fritid och inget eget tänkande så det kan förklara en del av det men det är hur som helst patetiskt beteende.

Tack för du läser!

Fred:
Tror du kommer att gilla denna. Välspelad och utspelar sig bara i ett enda rum.