söndag 12 juli 2009

Total Western - 2000Samuel Le Bihan spelar en härligt sliskig smågangster som efter en misslyckad deal får ta sin tillflykt till en gård med unga värstingar. Men säg den lycka som varar och snart är de som är på jakt efter honom är där snabbare än diarre genom en same på fjället efter en taskig Billy-pizza. Men Le Bihane får oväntat hjälp av just värstingarna.

Fransmännen har en förmåga att alltid överraska en och till och med med denna som jag sett för länge sedan så lyckas dem. Mina minnen av den var inte direkt av det glada slaget och det faktum att den är släppt här av Horse Creek gör inte det lättare att smälta heller. Men utgåvan är från en fin print med anamorfisk 2.35:1 widescreen men tyvärr, 2.0-ljud. Här hade det suttit fint med ett rejält DTS-spår. Filmen själv satte sig som en fläskläpp och det var en mycket trevlig bekantskap att återuppleva nu.

Le Bihane är alltid sevärd och här är han i fin form och härligt sliskig med. Actionen är hård och tung och det är bara så tråkigt med ljudet vilket drar ner upplevelsen. Det sprängs, våldtas, torteras och det körs bil. Och man kan säga detta är en modern western för det känns som en sådan faktiskt. Varför vet jag inte men jag gillade det och jag gillade filmen faktiskt. Slutet är hårt som granit och detta är något att kolla upp vare sig man gillar fransk film eller ej för detta är bra. Plus här får vi en jäkligt jobbig skurk med som är väl värd att se. Hårt men bra!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag tyckte Le Bihane var behållningen med Frontier(s) så den här kanske man får kolla upp...

lizzardking sa...

Har du av någon anledning missat Vargarnas Pakt så ta den med för bövelen! Men denna hittar du billigast på ginza så ta en titt där.