onsdag 1 juli 2009

The Underground - 1997Nu är det på tiden med lite PM-vansinne så håll i hatten för här får ni det!

Jeff Fahey spelar snut som får sin partner dödad av en fd discogrupp som sadlat om och nu har blivit en dödsskvadron som dödar rappare. Så när han får en ny partner samtidigt som frugan kastar ut honom så går allt rakt åt skogen. Dödsskvadronen fortsätter att skörda offer samtidigt som de proklamerar att 8 spårskassetter är i ropet. Det ser ut attt bli en vild färd för våran polis.

Vad kan man säga? Det är PM och det är såklart lysande. Fahey gör sin Barry Manilow-älskande polis med glimten i ögat och Gregory Scott Cummings (Cliffhanger mfl) som spelar ledaren för discogruppen/dödsskvadronen gör sin roll med stor inlevelse och med lika stor glimt han. Kolla bara in postern som förekommer i filmen, lysande bara den! Willie C. Carpenter (Hard Target) gör precis samma sak. Alla sköter sina roller med glimten i ögat och speciellt när discogruppen kommer på tal så sker det med största allvar. Man måste se dem för att inse hur kul det egentligen är för roligt är det.

Actionen är som vanligt när det gäller PM magnifik och biljakten i slutet innehar fina stunts med Fahey som hoppar mellan bilar i full fart. I filmens första biljakt förekommer det såklart en tankbil men den exploderar tyvärr inte men i slutet så får vi en exploderande lastbil så allt hopp var inte ute även om det såg mörkt ut. Trots det handlar om den hemska rappmusiken så förekommer det inte alls mycket här vilket är bara skönt. Squibs får vi med och just i slutet är där ett par fina sådana. Så alla PM-älskare där ute bör verkligen kolla upp denna goding för det är den verkligen värd. En härlig film!

5 kommentarer:

Fred sa...

Finns det någon lättillgänglig och billig dvd av denna?

lizzardking sa...

Jag hittade min på Playtrade faktiskt så ta en titt där. Var ett tag sedan nu så men där är säkert fler vid det här laget.

Daydreamer sa...

Finns billigt på Axelmusic om jag inte minns fel.

/Daydreamer

cozzi sa...

Härlig actionrökare med tungan rätt i mun. Och storyn är ju hur kul som helst. Gamla soulsångare på hämndstråt är guld i min bok.

lizzardking sa...

Cummings är en riktig höjdare här, börjar gilla honom mer och mer nu :D