lördag 4 juli 2009

Watchmen - 2009Zack Snyder är en av mina favoritregissörer vilken har sagts här förr så det är inget nytt men jag tyckte det var lika bra att påminna er om det igen. Denna gången har han gett sig på den maffiga serienovellen Watchmen. En bok som jag haft i min samling i ett antal år och just detta år läste, inte blev imponerad och kastade i soporna varefter jag insåg hur pass mycket den är värd nu. Smart som vanligt. Men till filmen var jag tveksam, rejält tveksam för jag blev inte imponerad av boken som jag inte tyckte om och hade lite klurigt att få grepp på. Så mitt enda syfte här var att se en film av Snyder och se hur pass han lyckats med att föra över innehållet från serien till film och lyckades han? Jag tror ni vet svaret på det redan faktiskt.

Mina minnen av serien är relativt klara och det enda som jag kunde se som fattades var The Tale Of The Black Freighter vilken kommer att vara med i Director´s Cut´en som kommer snart på DVD. Annars fann jag inget som inte var med i serien men jag är fullkomligt övertygad om att det är mycket som fattas och som någon lirare hemma i farmors källare som hittat och skriver för fullt om på nätet nu, all medan farmor ropar att flingorna är klara från köket. Jag fann filmen att vara kanon på alla vis. Inte bara för att den var så trogen serien utan att Snyder fått till överföringen så otroligt bra samt alla miljöer, dräkter, sex, våld, perversiteter och annat svineri är med och i bild. Dialogen är stenhård och min favorit blev direkt Rorschach som spelas av Jackie Early Haley, som nu ska göra sin version av Freddy i den trötta Nightmare On Elm Street i den kommande remaken av Samuel Bayer, jepp, ytterligare en gammal musikvideoregissör. Nu kanske den kan bli lite fart i filmen! Och som grädde på moset så kan jag avslöja det ska bli en trilogi med filmer med just Haley som Freddy. För en gångs skull ser jag fram emot att se en sådan film och Freddy kommer att bli grym i hans tappning, inget snack om saken.

De andra i filmen är givetvis kalas de med och just Malin Åkerman visar sig vara riktigt bra här. Att hon sedan visar sig ha en fin rumpa samt ser jäkligt porrig ut naken i endast höga lackstövlar gjorde nog sitt med.

Story här går jag inte ens in på utan se filmen själva eller ännu bättre läs serien först så ni vet vad ni väntar er för det är inte vad man kan tro den ska handla om. För att kunna förstå och ta sig till denna så är det nog bäst att ha läst serien först tror jag. Hade jag inte gjort det så hade jag nog inte kunnat ta till mig den som jag gjorde även om jag nu inte gillade den men den gjorde att jag visste vad som väntade i filmväg. Det stora problemet var bara om Snyder hade fått till det eller ej, vilket han gjort så jäkla bra. Detta är bland de bästa filmerna i år och jag kan inte vänta tills jag kan se om den igen fast då i den långa versionen för då kommer den att bli brutal!

Ett visuellt mästerverk med ett grymt soundtrack, förutom den hemska versionen på mäster Dylans Desolation Row i eftertexterna som misshandlas av My Chemical Romance, det skitet kunde de ha skippat helt för det bara sabbar en underbar låt, och en fantastisk film av en fantastisk regissör som har lyckats igen. Jag är knockad och aldrig har 162 minuter försvunnit så jäkla fort!

Jag avslutar med Rorschach som läser ur sin journal:

Rorschach's Journal. October 12th, 1985: Dog carcass in alley this morning, tire tread on burst stomach. This city is afraid of me. I have seen its true face. The streets are extended gutters and the gutters are full of blood and when the drains finally scab over, all the vermin will drown. The accumulated filth of all their sex and murder will foam up about their waists and all the whores and politicians will look up and shout "Save us!"... and I'll whisper "no."

9 kommentarer:

cozzi sa...

Har inte sett filmen men jag gillade serien när den kom, även om den har blivit hysteriskt överskattad. Det är en bra revisionistisk superhjälteserie, varken mer eller mindre.

Men sätter du Zack Snyder i registolen och placerar Carla Gugino framför kameran så lär den utan tvekan få en hedersplats i filmhyllorna i Partille.

lizzardking sa...

Ska själv köpa director´s cuten på den så fort den släpps för den är lika självklar här som i Partille!

Tyvärr var inte Carla Gugino med så mycket, endast i början, men hon hinner allt väcka ens intresse där på den tiden. Vacker kvinna.

Dick Winchester sa...

Nån som har gett sig på att se Watchmen The Ultimate Cut?! Är jävligt sugen på dvd´n.

lizzardking sa...

Jag har den och har sett den med och det är verkligen en matig version. Man är helt matt efter den och jag tycker att det är den version man bör se för att kunna ta den helt till sig :D

Dick Winchester sa...

Kan tänka mig att den är jävligt matig! Har sett Directors Cut versionen och älskade den, men saknade Tales Of The Black Freighter, så det blev en beställning på Ultimate Cut dvd´n igår:-D

lizzardking sa...

Härligt! Jag har fetboxen på region 1 och det var en rejäl pjäs men sen är den fullt värd varenda krona med :D

Dick Winchester sa...

Den ser jävligt maffig ut! Gissar på att den ser snygg ut i hyllan:-)

lizzardking sa...

Den pryder allt sin plats :D

Dick Winchester sa...

Det tror jag säkert att den gör! Iaf, riktigt grym film. Zack Snyder är kung:-D