måndag 6 juli 2009

Rambo: First Blood Part II - 1985För det första så är detta en riktigt ful poster för en skön film. Jag har aldrig gillat den för den är hemsk. Undrar vad de tänkte egentligen här faktiskt. Förmodligen var personen som designade den pårökt på PCP eller något i den klassen. Så, nu fick vi det sagt.

Att göra en uppföljare till den fina First Blood kan inte ha varit lätt göra för vad skulle de ha Rambo till att göra nu då? Jo, Stallone och James Cameron fick den strålande idéen att skicka Rambo tillbaka till Vietnam och släppa lös honom där och på så vis låta honom vinna för en gångs skull. Så det är det denna handlar om.

George P. Cosmatos har varit på tapeten här tidigare flera gånger så honom skippar vi denna gången. Stallone återvänder, Crenna med som Trautman och som svinet/byråkraten ser vi Charles Napier. Han tar rollen till max och lyckas fortfarande efter alla dessa år och tittningar fortfarande reta upp en. Bra jobbat. Steven Berkoff är kul som ryssen, Martin Kove likaså som Ericson som är glad att Rambo lyckades komma tillbaka och Julia Nickson är söt som Co Bao.

Actionen är bra även om det är serietidningsvåld över det hela. Stallone avklarar halva ryska armén och lika många av den vietnamesiska diton med och man kan inget annat än att gräva djupare i popcornen för det är precis vad detta är en. En popcornsfilm som man kan slänga på när som och bara stänga av hjärnan till och ha skoj. Inget fel på det alls och förmodligen det enda sättet de kunde göra en uppföljare på med. Att försöka upprepa First Blood en gång till hade verkligen inte gått. Tyvärr försökte de upprepa denna en gång till i Rambo 3 men det sket sig totalt som de flesta av oss vet. Men allt ordnade upp sig i den mästerliga Rambo.

Men det är en skön film och jag gillar den fortfarande men inte lika mycket nu som när man var yngre men den har verkligen sitt sentimentala värde, det har den och givetvis sin gjutna plats i samlingen.

Inga kommentarer: