fredag 17 juli 2009

Bigger Faster Stronger: The Side Effects Of Being American - 2008Den nya trenden att göra dokumentärer om precis allt slog stort med Michael Moore och hans filmer. Sedan dess så har bland annat The Story Of Anvil visat sig vara jäkligt bra samt den har verkligen gett bandet det lyft de behövt i många år och så finns där denna om dopingindustrin i USA.

Här får vi följa Chris Bell, en vanlig överviktig amerikansk kille som bestämmer sig för att göra en film om doping, inställningen till det, användandet, farligheterna med det, effekten av det, den verkliga nytta den gör samt hur man ställer sig till det om ens två bröder själva använder det och att Chris själv gjort det en gång men avbröt för han fick dåligt samvete för han tyckte han fuskade med sin kropp.

Vi får en massa inslag om bland annat Arnold och hur han dopat sig och hur han dubbeltydigt nu för tiden fördömmer det med en hand och med den andra tillåter det i sin egen bodybuildingstävling The Arnold. Vi får se om wrestlers, Stallone, Carl Lewis, Ben Johnson (löparen nu) prata om det samt vi får se hur vissa (Lewis) kan komma undan med det i OS medan andra (Johnson) åka dit för det i just OS. Men även sportsförebilder nu som dopar sig samt tyngdlyftare och en massa andra personer. men även en AIDS-sjuk kille som fått nytt liv pga just anabola steroider så allt är inte farligt med det.

Efter filmen gjorts så har en av Bells bröder, den yngre av dem, dött men av vad vet jag ej. Men detta är en intressant dokumentär som rekommenderas. Mycket intressant att se hur folk reagerar på det, både negativt som positivt. Men det är även jobbiga scener som hur Bells storebror fortsätter hoppas på en karriär i Hollywood och som wrestler och hur de drabbar hans familj med allt vad de innebär. Så definitivt värd en titt!

Inga kommentarer: