måndag 13 juli 2009

The New Guy - 2002Ytterligare en skön High School-komedi som jag vet ni allt tycker om innerst inne i era svettiga och kalla bröst. Inget naket och inget direkt som chockerar men ändå jäkligt underhållande i sin enkelhet. Men bara för det är enkelt så behöver det inte betyda det är dåligt för det, tvärtom. Här är det fullt ös och tiden flyger fram och man får en skön stund framför dumburken. Lite som med tysk porr, ser jävligt ut men fyller sin funktion fast detta är fan så mycket snyggare än tysk porr, tro mig.

DJ Qualls är skolans hackkyckling och när skolan 80-åriga bibliotekarie bryter av draggen på honom så är ett miljöombyte absolut nödvändigt. Efter en kort sejour på den lokala finkan så finslipas stilen som kommer att garantera popularitet på den nya skolan. Men vägen till toppen på kullen är inte rak och innebär inte att gamla spöken inte kan komma tillbaka och bita en i röven när man minst anar det.

Qualls är en härlig typ som funkar fint här men han är inte ensam. Eddie Griffin är med och lär upp samt Eliza Dushku är med som skolans pudding. Geoffrey Lewis dyker upp som rektor och till och med Tony Hawk ser vi. Men det som verkligen drar hem pluspoäng är denna rolllistan:
Henry Rollins, David Hasselhoff, Illiana Douglas, Lyle Lovett och sist men inte minst som extremt aggressiv skivbutiksbiträde ser vi kungen Vanilla Ice! Ice, Ice, Baby! Och vad kan gå fel med dem figurerna? Inget alls. Så vill ni se en skön high school-komedi så är detta ett bra val.

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Älskar när han blir misstagen för en gangbanger.

"Hermano! They killed Paco!"

lizzardking sa...

Gillar hans svar med hahaha

Killen har ingen aning om vad de pratar om alls :D