tisdag 7 juli 2009

Scorpion - 2007



Jag gjorde misstaget att ta denna för en rak fighting-film, vilket var helt fel approach för det var just vad den inte är. Så kan det gå om man endast förlitar sig på omslagen allena.

Angelo är en ung lovande thai-boxare som är redo för tävlingar, ära och berömmelse samt bekräftelse. Men planerna grusas då hans tränare tycker att han inte är mogen mentalt och allt för impulsiv. Resultat? Angelo slår den som fick platsen i stället för honom och blir utslängd fårn sitt gym. Dagen efter väntar den nedslagne med två kompisar på honom och det slutar med att denna gången reser sig inte den som blev nedslagen dagen innan. Angelo har slagit ihjäl honom. Sex år senare är Angelo ute, på väg att supa med sig och inte en chans i helvetet på något. Men chansen dyker upp och snart är han inne i illegala fighter och pengarna rullar in igen. Men säg den lycka som varar...

Fighter får vi här och det förekommer blod samt brutna leder. Men det är mer under ytan här än man kan tro för här är en en annan story med som man inte kan läsa sig till på omslaget och det var det som gjorde mig ställd först. Därför att jag hade inställningen att detta var ren och skär fighting men det är det inte. För att göra saker och ting enkla så kan jag säga att detta verkar vara en fransk version på The Boxer med Daniel Day-Lewis, Emily Watson samt Brian Cox. Har man sett den så vet man precis vilken sorts film detta är då. Och nu är The Boxer en bra film så var inte oroliga om ni inte sett den.

Tydligen ska det vara äkta fighting i denna, den typen som utövas i K1-sporten, vilket är något som jag känner föga eller knappt till och tydligen ska Jerome Le Bannner som spelar Elias i filmen vara en höjdare där. Clovis Cornillac spelar Angelo och han kommer att dyka upp här en del fram över så håll koll på honom. Men annars en bra film men förväntar mig sig "vanlig actionfighting" så leta vidare. Vi andra ser på den för vad den, en bra film med figthing i.

Inga kommentarer: