söndag 5 juli 2009

Innerspace - 1987Söndag igen och det innebär söndagsraffel i form av matineraffel av Harryhausen men denna gången blev det Joe Dante som stod för modellerna och matinérafflet. Joe Dante är en gyllene gud i detta hushållet, speciellt efter klassiker som The Howling, Gremlins 1 & 2, Piranha och denna underhållande film. Till skillnad från många andra så gillar jag hans episoder Homecoming och The Screwfly Solution med. Såpass övertygad om hans genialitet är jag. Small Soldiers ska letas upp igen för den är har jag inget minne av alls för det var så länge sedan den sågs. Men nu till något helt annat.

Dennis Quaid är en fd stridspilot som ställer upp i ett hemligt experiment som går ut på att krympa ner honom tillsammans med en miniubåt och sedan injincera dem i en stackars kanin som kallas för Bugs. Lyckligt vis för oss och Bugs så hamnar kanylen med Quaid i röven på Martin Short´s hypokondriker som givetvis tror han är besatt när Quaid plötsligt kapar hans hörsel och pratar med honom. Meg Ryan somm ser ut som en ung Ginger Lynn här är Quaids ex som nu kallas in för att styra upp saker och ting. Men topphemligt somm det hela är så givetvis är där andra spekulanter på både Quaid och grejen som krympte honom så nu är jakten i gång.

Vad kan man säga? Detta är en kalasblandning av skön komedi, stabil action och fantastiska modeller och hederliga 80-tals effekter. Quaid är en klippa med glimten i ögat här och Short som jag annars aldrig direkt gillat är riktigt skön i rollen som hypokondrikern. Ryan har aldrig imponerat på mig, varken som skådis eller ögongodis men liknar man en ung Ginger Lynn så plockar man lite poäng på det.

Sköna scener är här gott om som t.ex lastbilsscenen med en Short som står på taket på en bil med en fot och den andra hänger i en lastbil och en mc kommer. Väldigt imponerande gjort. Samma med scenerna när han får Cowboys ansikte, där pratar vi bra effekter! En härlig film som borde ses oftare för den är verkligen för jäkla härlig!

Rekommenderas varmt till alla!

Inga kommentarer: