fredag 24 juli 2009

The Dead Pool - 1988Den sista filmen om Harry och helt klart den sämsta för maken till tråkigare och intressantare film med Clintan har jag inte sett sedan den hemska western han gjorde med Shirley MacLain och bergsbestigarrafflet The Eiger Sanction. Det enda som är bra i filmen är Patricia Clarkson men det hjälper inte när inte ens Clint själv är intresserad i filmen han medverkar i. Liam Neeson som jag aldrig direkt gillat är mest påfrestande och Jim Carrey som Axl Rose-klon gör här de miner, grimaser och gester som han sedan upprepat i otaliga filmer efter denna. För när filmen kom så var enda anledningen till man såg den att man ville se Guns n Roses, vilket man skäms för i dag för både bandet som filmen är grymt daterade och inte på något positivt vis.

Nej, detta inget som kommer att rulla igen utan denna kommer att sakta förtvina och dö i minnenas korridor tillsammans med andra hemska filmer man utsatt sig för. Men precis som The Eiger Sanction och Two Mules For Sister Sara har sin publik så har denna det med. Fast jag tillhör inte dem, den saken är säker.

7 kommentarer:

khenrikm sa...

Heh heh. För egen del är det lite beroende på humöret. Hos mig kommer den väl inte förtvina i någon korridor precis. Jag ser hellre denna igen än valfritt Pacino/DeNirotrams. Men det är kul att läsa recensioner om filmer man gillar även när de är negativa. Så jag vill påstå att jag tycker du är lite väl negativ men det gör å andra sidan inget. Man kan ju inte tycka lika om allt.

På den positiva sidan ska jag till Köpenhamn på måndag så då blir det Naschyfrossa! Awesome!
Kliar redan i skägget.

Johnny sa...

Så dålig som du skriver är den inte

lizzardking sa...

khenrikm:
En dålig film är en dålig oavsett vem som är med i den tycker jag. Är själv ingen fan av varken DeNiro eller Pacino men denna är ingen höjdare och jag såg inte ens klart den för jag stängde av eländet. Men kul att du fann det roligt trots jag var så negativ ;D

Naschy på måndag? Återkom med rapport då! Mycket nyfiken på vilka det blir :D

Johnny:
Det är som alltid en individuell sak det. Jag tycker den är bajs så är det och det skäms jag inte för. Det är min åsikt och den står jag för.

khenrikm sa...

Jag var otydlig. Men klart är att denna är sämst i samlingen i alla fall. Det kan ju även jag hålla med om.

Blir kanske inte måndag men Naschy blir det. Och så ska jag inhandla Tough To Kill- Duri a morire (1978)

Har du sett den så hör jag gärna din åsikt!

lizzardking sa...

Om det är den av Joe DÁmato som utspelar sig i Afrika så har jag sett den för länge sedan. Ingen höjdare precis men hade ett rätt oväntat slut samt en rätt ful replik i sig men annars en rätt tråkig film vill jag minnas.

Johnny sa...

Klart att du får tycka som du vill, vore väl fan annars :D

Dead Pool var den första jag såg av Dirty Harry så det är nog därför som jag gillar den bäst

Daydreamer sa...

Den sämsta av filmerna om Dirty Harry.. milt sagt en besvikelse...

/Daydreamer