onsdag 1 juli 2009

Step Brothers - 2008Att ingen kommit på denna idéen tidigare med två vuxna karlar i 40 årsåldern som fortfarande bor hemma och plötsligt finner att de ska bli styvbröder är konstigt. För det är ett så underbart knäppt koncept som omöjligt kunnat misslyckas. Will Ferrell och John C. Reilly skötte sig underhållande i Talladega Nights även om filmen var sådär och det är de som team som gör denna till vad den är. För om det finns något bättre komiskt par som slår dessa i dag tvivlar jag starkt på.

Här får vi många sköna scener, scener som inte bara är roliga utan igenkänningsfaktor är väldigt hög. Såhär hade nog fan jag med betett mig om jag hade hamnat i den situationen, dock inte som vuxen utan som tonåring. Bara tanken på att ha Ferrell och Reilly som styvbröder är klockren och de får bra hjälp av Mary Steenburg som Ferrells mamma och Richard Jenkins som Reillys pappa. De gör sitt med för att få till den rätta känslan här och de är perfekta de med. Ta bara scenen när Reilly och Ferrell kommer in till dem mitt i natten och vill bygga en våningssäng för att ha mer plats för aktiviter i deras gemensamma rum. Fullständig toppklass eller när de två dårarna går i sömnen och spöar upp Jenkins med Hulk-händer och en julgran även det makalöst kul.


Men det är fler roliga scener i filmen men scenen där Ferrell bryter sig in hos sin påstådda flickvän utklädd till skogshuggare komplett med yxa och helskägg kombinerad med repliken:
Jag har åkt 80 mil för att ge dig min säd! räddar vilken dag/kväll som helst! Eller varför inte scenen när han gnuggar Reillys trumset med pungen är en annan höjdare som måste ses. Men nu är det inte bara Ferrell som har roliga scener, Reilly har flera dräpare han med som när han pratar med sin far i köket innan de ska flytta ihop och han berättar om eventuella scenario med sin nya styvmor:
Suppose Nancy sees me coming out of the shower and decides to come on to me. I'm looking good, got a luscious v of hair going through my chest pubes down to my ball fro. She takes one look at me and goes " Oh my god, I've had the old bull now I want the young calf" and grabs me by the weiner.

Men nu är det inte bara scenerna som är roliga här, dialogen är minst lika rolig den. Som denna efter deras slagsmål på gräsmattan:
Nancy: Today, I saw my own son use a bicycle as a weapon. You yelled 'rape' at the top of your lungs.
Brennan: Mom, I honestly though I was gonna be raped for a second. He had the craziest look in his eyes, and at one point he said, "lets get it on".
Dale: That was about the fighting. I'm so not a raper!

Listan kan bli hur lång som helst och ni har roligare att se filmen istället för att läsa om det här. Här får ni en giftig komedi som definitivt är en av de bättre på senare år och trots jag sett den flera gånger nu så är den fortfarande lika jävla rolig. Jag älskar den! Boats and hoes!

4 kommentarer:

Mr_v sa...

Lysande film, helt klart! Har du inte redan sett d med kommentatorspår tycker jag su dka göra det, hejdlöst underhållande då ferrell och reilly sjunger sig igenom i stort sett hela filmen.

lizzardking sa...

Jag är normalt inte förtjust i sådana men ssjunger de två dårarna sig igenom det så är det nog dags att göra det då :D

Ska snart se Walk Hard: The Dewey Cox Story än en gång så det ska bli skoj! Har du inte sett den så gör det fast se då extended versionen då, mer snoppar i den hahaha

Mr_v sa...

Ja, det blir faktiskt rejält med skratt när de kommer igång.
Har faktiskt den osedd och det ska jag ändra på framöver, inte minst efter recensionen ovan. Men i eftermiddag få¨r det bli Dazed and Confused i sällskap med lite starköl. Så mycket bättre kan man inte ha det i sommarvärmen =)

lizzardking sa...

Ah! Dazed And Confused, bra film det :D
Har den själv på Criterion och har funderat själv på att se om den nu faktiskt, dock har jag inga öl :(