måndag 27 juli 2009

Another 48 Hrs - 1990



Walter Hills uppföljare räcker inte hela vägen fram denna gången för trots det är ett mer avancerat manus och med fler karaktärer och sidospår inblandade så lyfter den aldrig över medel. Kan bero på att man sett den för tätt efter originalet men även att det är helt enkelt en sämre film för det är den. Vilket man till stor del kan skylla på Murphy här. Egot är stort och det märks i hans spel och plötsligt är han mer påfrestande än rolig som han är i den första filmen. Tråkigt för Nolte kör på som inget har hänt mer än att han slutat supa och gått ner i vikt.

Andrew Divoff spelar James Remars bror, Cherry Ganz i denna och även om han är kalas här som psykot så är han ingen Remar men det ska han sen inte vara hellre. Divoff gör däremot ett bra team med David Anthony Marshall. Bernie Casey från Sharkeys Machine och mfl är enorm här som kåkfarare och Kevin Tighe går en på nerverna som byråkrat. Ed O´Ross är med denna gången och fulingen Brion James återvänder som Kehoe. Kommissarien är även han med från första filmen men är så hårt bortklippt att han syns knappt, tråkigt nog. Det hade verkligen behövts mer av hans skrikande här.

Annars är lagom kul våld men det känns mest upprepande om man sett de flesta av Hills andra filmer. Busskraschen är kul, så är även jakten genom porrbion men det andra är inget nytt och till och med slutet upprepas lite. Hill kan bättre än detta och det märks så det förvånar mig inte om Murphy lagt sig i det med för att han ska få mer tid i rutan än vad som behövs egentligen för så jäkla kul som han vill framstå är han verkligen inte.

En dussinfilm av Hill och inget direkt man känner för att se om på bra länge. Se hellre om den första än ödsla tid här.

5 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Brion James ska ha sagt att denna film var sista gången han någonsin brydde sig om hur slutresultatet blev på en film. Hans roll var mycket större och gick från stor biroll till närapå glorifierad statist. Tycker annars att denna är mycket underhållande, men så är jag totalsåld på Murphy också. :-) Norbit är t.ex. ett mästerverk (nej, jag skojar inte).

Weekend Video sa...

Själv funderar jag på att se om Metro!

Jay sa...

Se om Metro, den är riktigt bra

Mr_v sa...

Eller kläm Pluto Nash. Klart bättre än sitt rykte (fast redigt bra är den ju inte, haha).

Weekend Video sa...

Pluto Nash har jag inte ens sett! Men jag erkänner glatt att Showtime är en höjdare :D