tisdag 7 juli 2009

GWAR: Phallus In Wonderland - 1992



Jag hade turen själv att överleva en konsert/slakt med Gwar på Mejeriet i Lund 1990. Man kan säga det var bland det roligaste och slafsigaste jag har sett. Denna filmen däremot har jag aldrig tidigare sett men nu är det gjort.

Storyn handlar om att Oderus Urungus penis Cuttlefish of Cthulhu blivit stulen och jakten på att tillbaka den. Saken är den att var prat förr om att denna var baserad på att gruppen hade blivit stämda för att sångaren Oderus Urungus hade en penis mellan benen när de uppträdde live och han kontrade med att det var en fisk. Om det är sant eller ej har jag ingen koll på och kan inte hitta något om det men de hade visst blivit bannade att spela i North Carolina på grund av just detta så det kan vara det som låg bakom uppkomsten av filmen.

Ställd mot Tromas alster så är deras stora Hollywood produktioner mot denna i budget. Det är billigt, taffligt och kul. Precis som GWAR själva. Det är "handling" mellan låtarna och själva handlingen är hur Amerikas moralgrupp nummer 1 ska stoppa dem på alla möjliga vis och det slaktas till höger och vänster samt det knarkas enormt och är ett ständigt tugg om sexuella snedvridningar. Med andra ord, precis som det vara. GWAR själva river av ett par klassiker som Have You Seen Me?, Crack In The Egg, The Road Behind och Gor-Gor. Visst ja, Gor-Gor är med i filmen med. Har ni aldrig stiftat bekantskap med GWAR så är detta ett utmärkt tillfälle att göra det. Vem vet? Ni kanske gillar det...


Oderus Ungus i mitten med Cuttlefish of Cthuhlu.

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Såg Gwar på Bergslagsrocken 91, tror jag det var. Det satte rätt rejäla spår i en pojkspolinjg som mig på den tiden. Nåt liknande hade man ju aldrig sett. Musiken ger jag dock inte mycket för...
Kul recension!

Weekend Video sa...

Jag gillar deras Scumdogs Of The Universe-platta och lyssnade mycket på den förr. Men allt som kom efter sen var mindre bra. Nu lyssnar jag inte alls på dem men de är underhållande, minst sagt.

Roligt du gillade recensionen :D