torsdag 23 juli 2009

La Noche de Walpurgis - 1971
Storyn i denna är den samma som vi bjuds på i El Retorno Del Hombre Lobo aka The Night Of The Werewolf så vi skippar dra den. Denna är regisserad av Léon Klimovsky när den andra är regisserad av Naschy himelf och innehar den mest fantastiska början någonsin i en el hombre lobo-film världen sett. Waldemar Daninsky ligger död på bårhuset, skjuten med silverkulor i bröstet. Obducenten tar ut dem och skrattar åt myten. Daninsky ligger barbröstad på bordet. Kulorna är ute ur hans bröst. Fullånen reser sig och vi hör ensam stackars varg yla och plötsligt läggs en luden tass på obducentens axel och vem står inte där om inte el hombre lobo i svart skjorta!
Vad kan man säga? Klassiskt helt enkelt och så jäkla bra samt de kommer undan med det med för det är så lysande!

En annan sak som är värd att nämnas här är det att i denna så röker Daninsky pipa vilket är vrålsnyggt medan han i El Retorno Del Hombre Lobo har helskägg och för de fans av dessa underbara attribut och Naschy bör kolla upp Exorcism där han både har skägg samt röker pipa! Med andra ord ett manligt ideal som verkligen saknas i dagens samhälle där alla är metrosexuella och allmänt tråkiga och oorginella.

Även om början är kalas här så blir det rätt tråkigt till sist faktiskt och beslutet att ta polisen i filmen verkar mest bara för att dryga ut tiden för honom hade jag verkligen klarat mig utan. Den sista halvtimmen är rätt seg, för seg och även om det är en härlig stämning och sköna scener med vampyrerna som skuttar runt och dansar i slow motion och dimma så räcker inte det för mig. Då är den andra filmen bättre även om den är seg den med på sina ställen. Men en sak som denna tyvärr saknar är en scen som vi bjuds på i just El retorno del hombre lobo och det är den med Julia Saly som får ett av dem bästa blodbad på film.

Att denna kändes seg och tråkigare än sin efterträdare/remake kan bero på att jag har den väldigt klar i minnet men det kan också betyda att den är en bättre film med men det spelar ingen roll egentligen. Det är Naschy och det är Daninsky/el hombre lobo och det gör att spelar ingen roll egentligen hur segt det blir för det är ett måste i hyllan. Och det räcker långt för mig det!

6 kommentarer:

khenrikm sa...

..."ett manligt ideal som verkligen saknas i dagens samhälle där alla är metrosexuella och allmänt tråkiga"

LOL som ungdomarna säger. Det var en generalisering som heter duga!

Mitt eget skägg är dessvärre uselt. Måste jag vara metrosexuell då även om jag inte vill? Jag kan ju skaffa en pipa...

För övrigt har jag inte sett en enda Naschy-film (utom Rottweiler då men den räknas ju inte). Vilken ska jag börja med, och vilken tror du stimulerar mitt skägg mest?

lizzardking sa...

Skäggväxt kan vara ett helsikke, det håller jag med om. Så piprökning kan vara värt att ta upp. Och är absolut ett bättre alternativ till bli metrosexuell ;D

Har själv fundering på att ha ett gäng pipor i ett tjusigt ställ på soffbordet, mest för syns skull då men man vet aldrig om suget efter ett halsbloss dyker upp :D

Jag rekommenderar valfri El Hombre Lobo-film eller till och med Horror Rises From The Tomb.

http://weekend-video.blogspot.com/2009/02/horror-rises-from-tomb-1973.html

Annars är hunchback Of The Morgue en vinnare.

http://weekend-video.blogspot.com/2008/12/hunchback-of-morgue-1973.html

Tobias Thuresson sa...

Nämen, där var den ju! ZZZzzzzz...

lizzardking sa...

hahahaha
Ja, där hade du rätt :D

khenrikm:
Du måste se Rojo Sangre med för helvete!!! Hur kunde jag glömma den!!
Kolla upp i rappet!

http://weekend-video.blogspot.com/2009/02/rojo-sangre-2004.html

khenrikm sa...

Tackar ödmjukast för tipsen. Nu ska jag bara leta upp dom också - finns ingen lokal Naschy-affär i närheten och jag är ingen torrent-kung. Är det Amazon som gäller?

Bra tips med pipställ! Jag har en kompis som har rätt snyggt skägg men som röker cigarr. Funkar det också, även om man då inte har något snitsigt ställ att använda.

lizzardking sa...

Axel är nog säkrast för de flesta titlarna, sök på Naschy så bör du finna dem annars deras titlar. Cigarr i all ära men pipa är det ultimata :D

Kolla även upp Exorcism:
http://weekend-video.blogspot.com/2008/12/exorcism-1975.html