lördag 25 juli 2009

Botched - 2007



Stephen Dorff är en tjyv i skuld till Sean Pertwees ryska gangster som på order av honom ger sig i ett ryskt höghus för att sno ett kors som tillhört Rysslands första Tsar tillsammans med två ryska bröder. Allt går väl men när hissen fastnar på trettonde våningen tillsammans med en självutnämnd alfa-hanne och före detta Spetnazsoldat vid namn Boris, tre käringar, en kontorsråtta, en praktikant och en pudding så upptäcker de att de inte är ensamma. Men de upptäcker även att gisslan går bra att använda som kanonmat i knepiga lägen.

Här har vi en fin blandning av gore blandat med skön humor utan att det blir splatterkomedi av det. Att kalla denna komedi håller inte jag med om för det är att förenkla filmen lite då det även är otroligt skön dialog och ett härligt slafsande med klegg. Sen att den är spännande gör sitt med för att inte kategorisera den som en fullfjädrad splatterkomedi. Men det är väl så det blivit efter Braindead och Bad Taste. Allt som är våldsamt samt roligt är per automatik splatterkomedi nu för tiden. Tråkigt nog.

Förutom Pertwee och Dorff så får vi Jamie Forman (The Football Factory) som den underhållande Peter, Bronagh Gallagher (The Commitments), Jaime Murray, som störde rejält i Dexter Säsong två och visst är Bill Murrays dotter, som puddingen och Geoff Bell (Hooligans, RocknRolla) som Boris och han är nog fan den som är bäst i filmen. - I am, what psychiatrists call, alpha male

Tempot rör på sig här ordentligt så tiden flyger i väg och man har inte tråkigt en endaste stund under filmens lopp. Är det inte underhållande dialog som lockar till skratt så är det hederligt våld eller korkade situationer som gör det. Mördaren själv är en historia för sig så det är något att se fram emot. Och en mördare med en egen discohörna måste man ju bara tycka om! Och som om det inte är nog så får vi även se vad man kan använda en död råtta till.

En härlig film som rekommenderas till alla som inte sett den för se den bör man verkligen göra om man gillar filmer med lite slafs och skön dialog i. Såvida inte skådisarna i filmen väcker ens intresse för Sean Pertwee gillar väl ändå alla hoppas jag?

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

hahaha, jag har läst lite recensioner av den här förut och varit rätt ointresserad men nu när jag läste i din recension att Sean Pertwee var med så tänkte jag direkt att det här kanske går att se! :)

Weekend Video sa...

Klart att den går att se :D
Så du ska helt klart ge den en chans!

khenrikm sa...

Japp, Boris regerar. Dessvärre får han för lite tid i bild. En prequel där han har huvudrollen, någon?

Weekend Video sa...

Eller varför inte helt enkelt en uppföljare?

- Please, don´t call me B.B.!