måndag 6 juli 2009

The Passion Of The Christ - 2004The Passion Of The Christ är en väldigt tung och mäktig film. Fint filmad och fruktansvärt brutalt skildrar den Jesus sista 12 timmar i livet från förrädelsen av Judas till döden på korset.

Säga vad man vill eller tro vad man vill men filmen är mäktig att se, jobbig med pga det utdragna torterandet speciellt floggingen är brutal. Efter har sett Braveheart så var detta den sista film jag hade räknat med att se Gibson regissera då han i Braveheart blandade in sin typiska humor som han gör så bra men här är det bara gravallvarligt från början till slut. Visst, själva händelsen i sig var ingen solskenshistoria full med skämt och nakna utbytesstudenter men här får man inte en enda chans till hämta andan för det bara fortsätter till de sista scenerna som egentligen är de enda som är ljusa i filmen förutom flashbacken som visar när Jesus bygger ett köksbord med tillhörande stolar och Maria fäller sin kommentar om att det kommer aldrig att slå.

Men det är en imponerande film för det är enorma kulisser och dräkter samt jobb bakom den så man har svårt att förstå att det är galningen Riggs som regisserat den. Men man bör vara nog vara troende för att ta denna till sig ordentligt själv nöjer jag mig med att se den och den imponerar, det gör den. Men det är en bra film men inget som kommer att rulla på väldigt länge så jag nöjer mig med att låna hem den vid behov eller lust.

4 kommentarer:

Fred sa...

En riktigt rutten och trist film. För mig var det bara en film om en snubbe som snubblade med ett kors femtioelva gånger under två timmar.

Vekt våld, vekt skådespeleri som hämtat ur en skolpjäs och ett ointressant manus. Men den är snygg.

Jesus-filmernas McDonalds!

Tacka vet jag Apocalypto! :)

lizzardking sa...

Dålig tycker jag inte den är men ta den till mig som en viktig film kan jag inte göra direkt. Den kategorien som denna tilltalar på det viset tillhör inte jag, jag är mer för Apocalypto som är en avsevärt bättre film med.

Lord Humungus sa...

Hmm...jag och Fred har totalt skilda uppfattningar om denna filmen. Men det kan ju vara skönt att se att inte ens Fredzilla är ofelbar:)

lizzardking sa...

Trevligt att se Lorden här igen, var allt ett tag sedan :D

Tack för du läser!