onsdag 1 juli 2009

Storm Warning - 2007Jamie Blanks som tidigare gjort Urban Legend och och den tragiskt sönderklippta Valentine har här gjort ett väldigt skön terror-raffel som me likey, likey! A lot!

Gift par hamnar på en ö med en familj perverterade karlar som gillar djurporr, våldtäkt på båda könen samt djur och lite sporadisk kannibalism. Men rollerna är inte vad de ser ut att vara och snart nog så är det kvinnan som tar kommandot och styr upp situationen. Ordentligt med! Ont ska med ont fördrivas och det är vad som sker här, tro mig.

Vad som är roligt är att se regissörens syn på sina landsmän i Australien där de antingen är fjompar som inte ens kan segla dit de ska, än mindre ta sig tillbaka eller helt enkelt är perverterade svin som de på ön. Och ännu roligare är att han låter en kvinna sätta dem alla på plats som dessutom är fransk! Härligt med sådant fanimej. Goret är högklassigt här och står man bara ut med den lite bleka början som börjar rätt fantasilöst och förutsägbart så får man ett rafflande helvete till slut.

Vi bjuds på allt från hundattacker till förmodligen en av de bästa kastreringsscener jag sett på film som högklassigt slafs. Stämningen är grym och den ligger hela tiden och pyr så man vet att detta kommer inte att sluta lyckligt för någon. Musiken som är väldigt passande gör sitt med precis som det givetvis ska regna hela tiden för att göra det ännu mer stämningsfullt. Men det som är pricken över i´et här är Nadia Farés som vi känner igen från The Nest och De Blodröda Floderna. Farés är suverän här och är precis det som lyfter denna filmen över alla andra i denna genre. Hon och gorescenerna då.

Så har ni inte sett den så se den och har ni sett den så se om den för den blir bättre och bättre för varje gång. Men nu är det jag som tar en snabbkurs i franska, lär mig uppskatta grodlår och drar till hem till Nadia. Vive la France!

2 kommentarer:

cozzi sa...

Skönt schizofren terrorfilm. Efter en timmes förnedring exploderar den i McGuyver liknande fällor och annat skoj.

Och den där snabbkastreringen är inte att leka med ;). Extra plus på den hungriga hunden också.

Kul att Blanks inte gav upp efter sina "äventyr" i Hollywood utan åkte hem och levererade lite aussie-style.
Karln är väl precis klar med remaken på "Long Weekend". Everett De Roche bakom manuset där också ;). Originalet är en skönt annorlunda "naturen-slår-tillbaks"-film.

lizzardking sa...

The Long Weekend hade jag och sålde faktiskt. Jag försökte se klart den men det gick inte bara. Men remaken ska vara färdig nu såg jag på imdb.

Jycken i Storm Warning var en extra krydda där och var verkligen effektiv och inte bara en störig statist :D