onsdag 8 juli 2009

Truands - 2007



Den nya Franska vågen fortsätter och denna gången är det Truands eller Crime Insiders som den dumma svenska översättningen heter på DVD som gäller. Stenhårt crime-raffel som kittlar lika gärna som det slår en i magen. I love it! som Drebin så sant säger.

Claude är boss och en girig sådan och sådant lönar sig aldrig i längden. Så när han hamnar i finkan en strita på 3 år så passar den nya ungtupparna på att ta för sig och snart är där ett pris på Claudes huvud. Men Claude har ett trumfkort, den unge lönnmördaren Francky är nära honom och Claude vill inget annat än ha Francky vid sin sida. Men pengar och horor har sin dragningskraft så inget är skrivit i sten i den undre världen.

Benoit Magimel spelar Francky här och han var med här senast i Intimate Enemies som den unga löjtnanten och i den suveräna The Nest. Har ni missat dem så bara kolla upp dem för det är verkligen bra filmer. Som Claude ser vi Philippe Caubére och här har vi en lirare med pondus fanimej! Weekend Video-puddingen Béatrice Dalle från Inside, spelar Claudes flickvän och det är definitivt hon som har den bästa entrén i hela filmen, ni förstår när ni ser den. Annars känns det igen ett par ansikten från Scorpion med här.

Våldet är hårt och speciellt skottlossningen på en parkering i början av filmen fick mig att tänka på Michael Manns Heat. Här pratar vi om fina squibs och gott ljud i högtalarna när k-pistarna smattrar för fullt. Mycket härlig scen får jag säga och det märks att fransmännen kan sin action. Lite tortyr bjuds det på med och nu pratar vi borrmaskiner i knäskålar och rör i rektum, med andra ord precis som det ska vara när det gäller gangsters.

Tempot är bra och det är riktigt bra stämning i filmen samt en jäkla massa nakna fransyskor och fransmän med för den delen. Med andra ord, snoppvarning för de som inte klarar av snoppar på film! Vi andra njuter av en fin film med bra tryck och härlig dialog samt bra skådespelare. Själv är jag fullt nöjd med denna. Så stort tack till cozzi för rekommendationen och för att han lyckas göra mig pank var månad. Men det är det definitivt värt!

Mycket bra film!

2 kommentarer:

cozzi sa...

Alltid kul att stå till tjänst. Ännu roligare när filmerna uppskattas.

Skottlossningen på parkeringen är riktigt fin. Störde mig dock på den där sopiga snipern dom hade placerat ut, killen skulle inte kunna träffa baksidan på en kossa med en stekpanna ;)

Såg om "Sky Fighters" igår och det är härlig flygporr med enklast möjliga story. Bygger förövrigt på en fransk serie som hette "Jaktfalkarna", såna där album man läste som liten grabb.

Weekend Video sa...

Han var faktiskt rätt unken på att skjuta han hahaha

Sky Fighters åker nog på i det närmaste dagarna såvida inte redan i dag.

Dem däringa albumen kommer jag ihåg, handlade om allt från fotbollsspelare till racerbilsförare till fan vet allt dem :D