torsdag 16 juli 2009

Carnosaur 2 - 1995Dino-rafflet fortsätter i Carnosaur 2 och denna gången är det Aliens som det har rippats från friskt samt Jurassic Park. Corman är bakom än en gång och trots den väldigt låga budgeten så ser både denna filmen och dess föregångare mer påkostade ut än vad de egentligen är vilket är rätt kul faktiskt.

Storyn går ut på att ett arbetslag, inga marinsoldater tyvärr, går in på platsen för experimentet från första filmen för att ordna upp oredan där. Obeväpnade som de är så har de såklart ingen chans när det är dags för utfodring. Men kan man Aliens så kan man både upplägg som storyn här. Tänk er dinosaurier i stället för aliens och ett arbetslag i stället för marinsoldater och en lågbudgetsporrfilmsbudget ställd mot Camerons Aliensbudget så har ni Carnosaur 2 där. Men har man inga direkta krav på den så funkar den fint faktiskt.

Istället för Diane Ladd så får vi John Savage och Cliff De Young som mest är ihågkommen för sin roll i The Substitute där han skiter på sig. Båda gör sitt. Savage som arbetaren som förlorat sin son och Young som den skitjobbiga byråkraten där alltid ska vara med. Första timmen är rätt seg då det inte händer så mycket och bara sporadiskt dino-raffel men de sista 20 minuterna händer det grejor och tempot tar fart. Gor-Gor från den första filmen kommer igen och har ett par fina kills får jag säga. Annars är det ett dödsfall som sticker ut med och det innehåller en rätt fin amputation medels tänder. Goret är som i den första helt okej och jag har sett avsevärt sämre sådant. Även denna gången är det modeller som står för dinosaurierna här och förmodligen även är de radiostyrda. Men till och med handdockor och mindre modeller används så håll koll om ni kan se dem.

Tråkig första timme som rätar upp sig i den sista 20 minuterna och faktiskt är roligare och bättre än sin föregångare. Vill man se en blodigare version av Jurassic Park så kan man kolla in dessa om man kan få tag i dem men jag tror de är OOP vid det här laget. Trean kommer säkerligen upp i morgon här så återkom om det låter lockande.

Inga kommentarer: