torsdag 30 juli 2009

Vantage Point - 2008



Vantage Point är inget nytt när det gäller filmer att visa en situation ur olika vinklar och ur olika personers synvinkel men den är unik på det viset att den visar det ur sex olika människors perspektiv. Här får vi se det ur både agenters som nyhetsfolks som de drabbades som attentatsmäns sådant och det vävs allt ihop i slutet på ett jäkligt bra sätt.

Filmen är kort, 80 minuter klockar den in på och det är en lagom fin tid för man hinner inte tröttna på den. Även om den kan börja lite ointressant och som en vanlig standard actionfilm så tar den sig ju längre in man kommer samt hur mer spännande och olika de olika vinklarna blir när vi kommer in i filmen. Själv tyckte jag bara det blev bättre och bättre ju mer filmen varade och just biljakten i trånga gränder med massor av statister och vad som ser ut att vara väldigt höga hastigheter så ökade min puls markant. Jag hade rätt svårt att sitta still i soffan faktiskt.

Vi får bland annat Dennis Quaid, Forest Whitaker, Sigourney Weaver och träbocken William Hurt här. Dennis Quaid är alltid sevärd och Whitaker likaså så gillar man dem två så bör man se denna. Slutet bjuder inte på några direkta överraskningar men resan dit är jäkligt behaglig och tempot är fint så man hinner aldrig ha tråkigt. Så står ni i videobutiken eller sitter på någon torrentsida så dra er inte för att lägga lite tid på denna för det är den värd. De 80 minuterna ni lägger på denna kan ni gott undvara!

Inga kommentarer: