onsdag 8 juli 2009

Tremors - 1990



Det hårda jobbet i att utbilda sonen i bra filmsmak fortsätter och efter Rambo-rafflet så är det nu dags för lite Tremors-raffel. Storyn här går vi inte in på för de som inte kan den utantill utan ni får läsa er till den på postern ovanför här. Vi andra läser vidare.

Vad kan man säga? Hederligt monster-raffel från Universal med Kevin Bacon och Fred Warden i huvudrollerna och stora monster så kan man inget annat än att dreggla nöjt som en idiot i soffan. Det är välgjort och framför allt gjort med värme och en glimt i ögat och menad som en hyllning till forna dagars monsterfilmer. Och sådant kan ju inte vara fel? Det är det inte heller utan det är i de följande delarna som det går utför. Iofs tvåan är underhållande, mest för just Ward är med i den men de andra delarna var inget direkt att skriva hem om. När det introduceras en Ass Blaster i serien trodde jag att botten var nådd. Då försvann mitt intresse för fortsatt inblandning i serien men likt förbannat satt man där när den fjärde delen kom. Man är en hora helt enkelt...

Denna första filmen däremot är en klassiker och en mycket skön film. Bäst är givetvis Fred Ward och hans härliga spel. Han och Bacon funkar fint tillsammans och Michael Gross är härlig som vapenfanatikern i serien. Victor Wong från den efterfrågade Big Trouble In Little China och Prince Of Darkness är med och delar ut onda ögon till allt och alla. Stabil regi av Ron Underwood som även gjorde City Slickers men nu visst gör mest julfilmer till tv. Hoppla, så kan det visst gå.

En härlig film för hela familjen och har ni inte Tremors Legacy i samlingen så borde ni verkligen skämmas. Inte nog med att man får alla fyra filmerna, man får även en fin Graboid som håller boxen på köpet. Bara så ni vet.

Klassiker hela dagen!

5 kommentarer:

Jay sa...

Självklart har man den boxen, Underhållande filmer är det också

Weekend Video sa...

Menar väl det ;D

Jay sa...

Vilken box har du, den Japanska eller Tyska?, Har själv den Tyska :D

Daydreamer sa...

Tremors är en fin gammal favorit, Fred Ward och Kevin Bacon är två favoriter och stabila skådisar.

Weekend Video sa...

J:
Jag har den tyska jag med.

Daydreamer:
Helt rätt! Trevligt med folk med bra smak :D