söndag 5 juli 2009

The Crimson Rivers - 2000



Den nya franska vågen sveper över Bjuv och denna gången blev det gamla De Blodröda Floderna. I och med jag sett den förr ett antal gånger så var det inget nytt för mig. Slutet överraskade inte som det gjorde första gången men det är ändå en stabil och redigt bra thriller.

Jean Reno ( mannen som inte är fransk utan spansk!) åker ut till ett slutet college med dess närliggande by pga ett mords som inte de lokala poliserna klarar av. Samtidigt så härjar en ny och ung polis, Vincent Cassel (gift med Monica Belluchi, lucky bastard!) på sitt håll ovetandes om att de båda är på samma spår. Fler och fler offer dyker upp och det blir bisarrare och bisarrare ju längre det går. Golleget visar sig nästintill vara grundat på inavel och mästarrasideologi så detta blir rafflande för våra franska favoritsnutar!

Det är kompetent folk både framför som bakom kameran och som om det inte vore nog med herrarna Cassell och reno så får vi som het vax på ollonet Nadia Farés, hubba hubba! Kanske inte så mycket våld i bild som hoppats med en bra story som håller bra tempo och ett par rejäla vyer. De franska alperna är visst strålande så här års.

Så gillar man fransk film så bör man inte missa denna goding. Bry er inte om taglinen som beskriver denna som en mix av Seven och När Lammen Tystnar för det stämmer inte. Utan detta är en bra thriller som klarar sig fint på egna ben utan inblandning från de filmerna. Det var mest ditkrafsat för att locka tittare. Kom även en uppföljare där Jean Reno upprepar sin roll så den kan nog vara värd att kolla upp med! Det ska jag göra i alla fall.

Inga kommentarer: