torsdag 9 juli 2009

Les chevaliers du ciel - 2005



Sky Fighters är det internationella namnet på denna actionrökare från Frankrike med Benoit Magimel och Clovis Cornillac som piloter. Storyn går ut på att ett gäng terrorister kapar ett plan och sedan ska använda det i dåd mot Frankrike under en högtidstund. Men egentligen är det bara ett svepskäl för att visa upp en massiv uppvisning i flygegenskaper och hur pass skickliga piloter Frankrike har. Samt bjuda på en jäkligt skön film.

Här får vi fina luftscener, vackra miljöer och enorma actionsekvenser med jaktplan. Samt en hel del fina brudar givetvis för trots allt så är det fransk film vi pratar om. Top Gun har jag aldrig gillat så för mig är detta den bästa flygfilmen sedan Hot Shots! och det säger inte lite det. På en speltid på 100 minuter är 40 av dem rena flygscener så bara det bör säga en del om hur mycket de har satsat på den här filmen.

Vad som är ännu mer imponerande är det att allt vi ser i flygväg är autentiskt och det förkommer ingen cgi alls i filmen. Allt för att vi som tittare ska bli så bortskämda som möjligt. Är det inte härligt? Magimel och Cornillac är ett fint radarpar här och verkar trivas bra tillsammans och den kvinnliga fägringen står Géraldine Pailhas för i mitt tycke. Hon har härliga ben som visas mer än vad som borde få vara tillåtet. Fotot i filmen är fantastiskt och tydligen ska de ha monterat en kamera på ett plan och sedan skickat upp det för att få till den riktiga farten som planen håller osv i filmen. Men det bästa är att se den själv och få er en egen uppfattning. För imponerande är den verkligen, vare sig man gillar flygfilmer eller ej.

Mycket bra och underhållande actionfilm som rekommenderas!

2 kommentarer:

cozzi sa...

Ja, gudars skymmning vilken kvinna hon är fröken Pailhas.

Annars är ju den absolut bästa flygfilmen som alla vet "The Right Stuff" ;)

Weekend Video sa...

The Right Stuff har jag inte ens minne men av tvivlar på den slår Hot Shots! ;D