torsdag 9 juli 2009

Tremors II: Aftershocks - 1996Då var tvåan avklarad och jag får säga att den är faktiskt en värdig uppföljare men visst fan saknar man Kevin Bacon här. Fred Ward är på plats, så är även Michael Gross som gick vidare som Burt Gummer och även var med i tv-serien de gjorde. Helen Shaver är även hon med och sprider lite fägring i filmen. Annars är det som vänat graboiderna som är det som man vill se mest av i filmen. Åtminstone jag.

Storyn är simpel. Mexico har fått ta över problemet med graboiderna så de hämtar in Earl (Ward) och erbjuder han 50 000$ per död graboid så han går löss på dem jäklarna. Men när han finner sig underlägsen deras antal så bjuds Burt Gummer in. Burt som är lämnad och ensam kommer direkt med totalt överlägsen vapenarsenal. Men graboiderna är inte dumma utan de utvecklar sig de med. Så nu är det dödläge för våra hjältar.

Effekterna är lika bra här som i den första filmen men den skillnaden att det är mer slafs och klegg i denna samt lite mer blod i någon enstaka attack. Cgi får vi här med men det funkar för det fyller sin funktion samt man förstår varför de har använt det. Annars är det latexmonster som precis i den första filmen som gäller. Bra gjort med givetvis. Ward är lika skön som alltid och sviker aldrig men Gross har nog de roligaste scenerna här och det är bara skoj för han är en bra skådis han med. Men överlag en skön film att coola sig till i soffan och ett hederligt monsterraffel som inte gör fans av den första filmen besvikna. Dock fann grabben denna bättre än den första men han är ung så vi får skylla på det.

2 kommentarer:

cozzi sa...

Han har bra smak, grabben din.

Fast i och med trean så börjar väl förfallet. Även om öppningsscenen är lysande. Burt Gummer med jättevapen är alltid lika med stor komik.

lizzardking sa...

Just den scenen är väl det bästa i hela filmen för resten är inget direkt vidare men kommer att se den lik förbannat i kväll hahaha

Ska hälsa honom det från dig. Då blir han glad och outhärdlig ;D