fredag 10 juli 2009

Astérix aux jeux olympiques - 2008



Asterix och Obelix ställer upp i de första Olympiska Spelen men får hårt motstånd från Brutus som samtidigt gör allt för att ta död på sin fåfängde far, Caesar. Men allt får sin spännande upplösning i Grekland under just OS.

Vad kan man säga? Gillar man inte humor som involverar dratta på ändan eller se ett par Jesussandaler med tillhörande romare fara upp mot himmeln eller ett gäng vildsvin ligga staplade som vedträ i en stor hög så bör man hålla sig långt borta från denna och även de andra två filmerna i serien. Asterix denna gången spelas inte av Christian Clavier utan Clovis Cornillac. Först hade jag mina reservationer men de försvann rätt snabbt för Cornillac är faktiskt oväntat kul som Asterix. Gerard Depardieu är fortfarande kul som Obelix men denna gången ser han oväntat stor ut.

Effekterna är skitroliga här och det är såklart cgi och blue screen i de flesta scener men det är förklarligt men det kvittar för det är en riktigt kul film med ett härligt tempo. Men den slår inte Asterix Och Obelix - Uppdrag Kleopatra för den är bäst. Men denna slår den första filmen, Asterix Och Obelix Möter Caesar. Som Caesar här ser vi den gamle hårdingen Alain Delon och även andra kändisar dyker upp i olika roller som Jean-Pierre Cassel, Vincents far, som dog efter denna filmen av cancer, Nathan Jones från Troy och The Condemned, Zidane dyker upp och Michael Schumacher med.

En kul och skön film som roar kungligt och bjuder på många sköna skratt och som väntat flera vinkar till andra filmer. Ett måste i samlingen!

Inga kommentarer: