onsdag 1 juli 2009

2001 Maniacs - 2005



- Remind Lester he has to...cornhole that sissyboy. I know, i know it goes against the good Lord...
- I do it, daddy!
- Thats nothing to get excited about, Rufus. Goddamn it!

Vad säger man? En film med sådan dialog kan väl inte vara dålig? Kastar man sedan in massor av fin gore, trevliga damer och lättklädda sådana med samt skön sjuk humor så får man denna remake på Gordon Herschell Lewis klassiska splatterfilm 2000 Maniacs. Nu har jag själv inte sett Gordons film så jag vet inte hur den är men denna är en jäkligt skön film hur som haver och jag gillar den skarpt och den är precis lika bra var gång med!

Vad som överraskar här är Robert Englund som visar att han kan mer än att upprepa sig in i absurdum. Han är skitbra här och har flera klockrena repliker och ett underbart spel. Det är även han som står för den inledande dialogen. Den är riktad till en av hans söner i filmen och det är för en jäkligt kul scen. Andra kändisar är Peter Stormare, Christa Campbell från Mosquito Man och säkert fler.

Goret är välgjort och även om det förekommer viss kass cgi så är det inget att hänga upp sig på för det är så lite. Annars är det latex och slakteriavfall vi får och det är alltid kul att frossa i. Speciellt när det är så kul som det är här. Tiden rasar i väg och slutet som är perfekt kommer lagom fort. Det blir ingen dödtid utan det manglas för fullt och det finns inget direkt att klaga på förutom Marla Malcolm som jag tycker är en pina att titta på. Inte nog med att hon beter sig som om hon vore Guds gåva till film utan hon måste tvunget prata med heliumröst med och sånt hatar jag. Men som sagt, allt läser sig för den som är tålmodig.

En perfekt film att ta fram när allt annat känns tråkigt och trött och mna bara vill se något bra som rafflar till det ordentligt för en och då passar denna in klockrent. En lysande liten film som är ett måste i hyllan, absolut!

Rekommenderas så in i helvete!

4 kommentarer:

mamoulian sa...

"I do it daddy!" Bästa dialogen tillsammans med Naschys kondomas?! ;-D Och så är ju Rufus ett riktigt doggy-name... Pina? Du menar den ljusa tjejen som slår an ett ackord på slutet... Hon är ju söt och tilltalande på många andra sätt :-D

Weekend Video sa...

Hon klarar jag inte alls av, blir så förbannad på den här nya stilen där alla ska bete sig som porrskådisar, tror dem, så fort det är en sexscen eller liknande. Det var bättre förr när det gäller sånt. Du ser aldrig Naschy köra ner tungan i halsen på någon ;D

cozzi sa...

Kul lättsam genrerulle.

Robert Englund överraskade även positivt i "Jack Brooks - Monster Slayer" genom ett härligt fysiskt agerande i rollen som besatt professor. Karln är ju ändå 60+.

Weekend Video sa...

Såg aldrig den faktiskt men borde kanske kolla upp den då. Tack för tipset.