onsdag 22 juli 2009

True Blood - 2008



Hype är en farlig sak för den kan hissa upp skit till skyarna precis som den kan hylla bra saker med. Detta var inget som levde upp till sin hype, den saken är säker. Anna Paquin från X-Men-filmerna spelar här en korkad cock tease som kan läsa tankar och tillbringar mesta av sin tid med att kåta upp antingen den lokala vampyren eller den lokala typen som kan förvandla sig till Lassie när som helst. Och i grunden är detta en serie om just henne och vampyrer.

Här får vi konflikter med vampyrer som vill etablera sig i samhället som ingå äktenskap med vanliga dödliga som dödliga som missbrukar vampyrblod som dödliga som bjuder ut sig för dem som vampyrer som säljer blod för sex osv... Det är HBO så det är svordommar, sex och det vanliga tugget. Men det som sticker ut är det att precis alla här är stenkorkade och frågan är om inte Paquin är den dummaste av dem alla för hon till och med ser dum ut här. Den som är smartast och mest sympatiskt i serien är en färgad bög och det kan jag tänka mig sticker i ögonen på en hel del människor världen över. Vilket är bra.

Lite blod och slafs får vi här men även en hel del rätt korkade scener som till exempel när Paquin sitter på kyrkogården och pelar på en grav när plötsligt vampyren far upp ur jorden och har sex med henne. Det var så patetiskt så jag bara skakade på skallen och funderade på att spola fram. En annan dålig sak är när de visar sina vampyrtänder, det ser för jäkla dumt ut för de är datagjorda och ser enbart pinsamma ut. Då ser till och med Reggie Nalder bättre ut i Salem´s Lot. Detta var ingen höjdare och sen gör inte Skarsgårds avkommas närvaro saken bättre heller för han ser bara dum ut här.

Så tro inte på hypen utan se något bra i stället, som Dead Set till exempel eller varför inte Rome?

6 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Det var minsann (hårda) ord och inga visor.

Har en tjejkompis som tjatar på mig att börja kolla för att hon tycker det är så vansinnigt bra. Men jag är mitt uppe i säs 2 av Sopranos (Världens bästa serie, för övrigt) så det får vänta.

Dessutom litar jag lite mer på ditt omdöme än hennes, haha.

Weekend Video sa...

Min mor tycker också detta är bra så då kanske du förstår att vi är nog båda fel kön för detta ;D

Jocke Andersson sa...

Jag har precis skaffat mig säsong 1 så jag återkommer ;)

Weekend Video sa...

Det får du gärna göra och du gillar säkert det med men detta var inget för mig :D
Jag föredrar Rome före denna serien.

Plox sa...

True Blood står högt på min att-se-lista när det kommer till tv-serier, men nu blev man ju allt lite orolig. Nåväl inväntar den svenska dvd-releasen så det lär ju dröja ett par år till innan jag ser det...

Weekend Video sa...

Häng nu inte upp dig alltför mycket på det jag skrev utan det är bara att chansa ;D