lördag 6 april 2013

The Barbarians - 1987Om man skulle korsa Cannibal Holocaust med Chuck Norris så skulle det här bli resultatet. The Barbarians med The Barbarian Brothers i leadrollerna. Hur får dåren ihop de två objekten till den här filmen kan någon säkert undra i sitt stilla sinne och anledningen är så simpel som att det är Cannon Films som ligger bakom The Barbarians med just Ruggero Deodato bakom spakarna. Inte nog med gamle djungelräven Deodato är inblandad så får vi även andra gamla bekanta som George Eastman i ytterligare en roll där han får visa upp sin imponerande storlek, Michael Berryman som får utstöta underliga och smått bisarra ljud, Richard Lynch (mannen som enligt legenden satte eld på sitt eget ansikte under 60-talet under ett LSD-rus) spelar skurken givetvis som får skratta ondskefullt så gott som halva filmen och en enorm samling med skäggiga karlar som slåss med andra skäggiga storvuxna karlar.

Samt vilken film vore komplett utan en halvnaken storväxt karl med stor mage och hår på ryggen som ska vakta en port/grind/fängelsehåla. Här får vi en sådan så allt är jämnt skägg. Resten av karaktärerna är en brokig skara som ser ut att vara medlemmar i ett glamband från Sunset Strip där de fortfarande väntar på ett samtal från Warrant eller Ratt att de ska bli förband på deras nya turné i Polen. Så illa är det så man får vara glad man inte platsa som statist i den här filmen.

The Barbarians är en regelrätt Conan-kopia rätt av bara det att den har glimten i ögat och tar sig inte det minsta på fullaste allvar. Jag menar, vilken film kan göra det som innehåller världens enda drake som skjuter ut sig som en enorm erigerad penis komplett med ögonbryn och ögon samt ett gäng skarpa gaddar. Inte nog med det, den är väldigt lik en enorm erigerad penis med. Tyvärr fann jag ingen bild på draken/draggen men tro mig, likheterna är fantastiska. Jag kan tänka mig att hur dialogen mellan Golan Globus och Deodato har fortlöpt under diskussionerna om drakens utformad gått till.

GG - We need a dragon in this movie since we can´t get Chuck Norris in it.
RD - Ah! What you need is a big cock!
GG - No, for the love of God! We don´t need a big cook, we need Chuck!
RD - Fuck Chuck! You get cock instead! For once a Cannon film will go with profit! And all that is thanks to a giant cock in the shape of a dragon. Believe me, no one will never know!!

Och resultatet blev: Budget $4,000,000 (estimated) Gross $800,000 (USA)


Fast filmen blev allt underhållande i all sin underbara dumhet med sköna kulisser och plastiga soundtrack som verkar vara inspelat på en gammal Hobbexsynth. Peter och David Paul är sköna som de anabolastinna muskelbröderna som uppenbarligen har skitkul men filmens styrka är dess oväntade inslag som just den tidigare nämnda draken, fiskmännen som dukar under av en simpel käftsmäll, en enorma händerna som dyker upp ur jorden och greppar vad de kan och min personliga favorit, varulven! Varulvar är suveräna i film för man vet aldrig vad de hittar på eller får för sig men i The Barbarians är han fullständigt lysande i sin allt för korta scen som är värd pengarna som filmen kostade mig. 

En lika onödig scen som den är briljant i all sin dumhet så vad ni än har planerat så se till att se eller varför inte se om The Barbarians för det är en underhållande bagatell som roar mer än den är bra och det är väldigt skönt att det finns filmer som vågar sig på att göra det med. Fast här var det nog själva tanken bakom hela filmen som egentligen bara gjordes för att användas som ett skatteavdrag... Oavsett vilket så är det något som bara måste finnas i varje god samling. I mitt eget bibliotek står den nu för tiden säkert och då pratar vi inte om den tyska bootlegen utan den italienska DVD´n.

Inga kommentarer: