söndag 24 mars 2013

The Collection - 2012Fans av The Collector, en film som jag för övrigt inte bara var onödigt hård emot och som jag i efterhand har omvärderat rejält, får sitt lystmäte fyllt här. För om man gillade föregångaren så kommer man att gilla den här ännu mer. Tortyrporr är fortfarande benämningen som gäller och inte fan är den mer passande nu men vi kör på den bara för att vi kan.

Handlingen här utspelar sig efter den första filmen med att en ung tjej blir bjuden på lokal av väninnan bara för att finna att allas våran vän med samlarmanin är på samma plats. Här riggas det upp en skördetröska i miniformat som plöjer bokstavligt talat igenom korkade, kåta ungdomar med på tok för fula tatueringar och taskig klädsmak innan han ger sig på att krossa resten med en pressande innertak. Och vad hennes öde blir det kan alla som sett första filmen lista ut men vad som är oväntat är att tjyven från första filmen nu är tillbaka, kommer undan bara för att finna sig tillbaka där allt händer i våran maskerade väns palats där hela hans samling finns, Tillsammans med den nu fångna tjejens fars mer ondsinta vänner med vapen som gett sig fan på att få flickebarnet tillbaka. Leken har bara börjat!

Fällor, våld, tortyr, kroppssprängningar, hundar, missfoster, skottlossningar, knivar, svärd, krokar, halshuggningar, halsavskärningar osv... Listan är lång precis som blodet flyter fint, rött och i en jämn strid ström filmen igenom. Andningspauserna är få för tempot är bra precis som mannen i masken har ett härligt kroppsspråk som gör att man vill se mer av honom och kanske det mest absurdaste av allt, att man håller mer på honom än de som man egentligen borde hålla på.

Regisserad av Marcus Dunstan, som man som regisserade den första filmen men även är ansvarig för att ha skrivit följande filmer: Piranha 3DD, Feast 1 -3 , Saw 4, 5, 6 samt Saw 3D för att vissa ett par av dem. Och den här med givetvis. Med tanke på hur pass underhållande The Collection är så kan jag tänka mig ha överseende med att han är ansvarig för de två usla Feast uppföljarna men det blir svårt. Riktigt svårt. The Collection samt The Collector har han lyckats bra med så nu ser jag fram emot nästa del i serien som spöar hela Saw-franchisen och får den att se ut som Björnes Magasin i jämförelse när det kommer till våldsamheter. The Collection är bra fin hederlig våldsunderhållning när den är på sitt bästa humör och den här kommer jag att se fler gånger, den saken är säker. Good shit!

Inga kommentarer: