söndag 10 mars 2013

Crocodile 2: Death Swamp - 2002


Sista inslaget i Weekend Video´s djurfilmsvecka och vi slutar med Nu Image´s uppföljare till sin egna Crocodile. Trötta på djur vid det här laget så kan jag trösta med att den alltid lika pålitlige Martin Kove är med så häng med!

Banrånare på flykt från den perfekta kuppen hamnar på ett reguljär flyg till Acapulco. Men efter som vissa i gruppen har mer attityd än hjärna så störtar planet i ett träsk. Med inte bara en utan två tillhörande krokodiler. Så de jägarna blir snart de jagade och hade det inte varit för en flygvärdinnnas pojkvän så hade de säkert suttit där ute fortfarande. För han finner sig en lokal tracker i form av Martin Kove och tillsammans ger de sig i träsket för att finna de överlevande, helt ovetande om vad som väntar dem både i form av det lokala djurlivet samt korkade bankrånare.

Hooper är med inte med som regissör utan istället är det en lirare vid namn Gary Jones som är känd för fina filmer som Mosquito, Jolly Roger: Massacre at Cutter´s Cove, Spiders och Boogeyman 3. Resultatet får ni se själva. Men jag tycker att även om storyn är mer raffinerad än sin föregångare så blir filmen ändå inte lika bra. Det blir för segt och vissa av karaktärerna i filmen är så outhärdliga att man vill strypa dem själv bara för att slippa dem. Utom Martin Kove då förstås för han är en hjälte. Jones styr upp det bra men lite mer djuraction kunde vi allt fått med tanke på effekterna som lagts på djuret.

Effekterna pendlar mellan cgi och modell som visar sig vara en stor jävel då flertalet personer käkas upp på plats, i bild samt blodigt så det är ett plus för filmen. CGI´n är inte allt för illa heller men det är filmens tempo som fokuserar mer på bankrånarna och de andra vilket gör att jag tröttnade rätt fort på den. Krokodilen är mer ett inslag än filmens mittpunkt för heter en film Crocodile, vare sig det nu är 2,4, 5 eller 58 så ska det bara vara en krokodil som är filmens centralfigur. Inte en lökig bankrånare i skinnbyxor i ett träsk.

Självklart är Crocodile 2: Death Swamp ett måste i alla djurfilmsfetishers samlingar, allt annat är bara dumt. Ska jag dra lite underhållande trivia om filmens går den även under aka titeln Crocodile 2: Death Roll vilket den kallas när den visas på kabeltv och en annan sak som jag fann underhållande var det att den här filmens två krokodiler ska vara de två från den första filmen! Hur nu det är möjligt vet jag inte men det är väl lika sannolikt som Chuck Norris varit populär inom filmens värld. Vilket som så är det något som går över huvudet på mig.

Ni hågade fans ge er på Crocodile 2: Death Swamp med god tro och stora sko men var beredda på att det är segt mellan varven.

Inga kommentarer: