måndag 4 mars 2013

Monsterwolf - 2010
Dag två i Weekend Videos djurtemavecka och den här gången är det vargaction som gäller i form av Monsterwolf!

Stort oljebolag vill borra på indansk mark men får problem när en lokal indiansk legend i form av en miljömedveten monstervarg släpps lös tack vare deras girighet och börjar ge sig efter de inblandade i bolaget. En lokal tjej som lämnat staden för storstaden och nu är tillbaka motvilligt finner sig kämpa för bolaget mot sin forna hemstads intresse och allt kompliceras när den förra kärleken är där och gamla pappa är staden sheriff. Men allt ställs mot sin spets när hon själv finner sig i farozonen när monstervargen siktar in sig på just henne!

Monsterwolf är en oväntat avslappnad film som tar sig själv på allvar men inte för stort allvar. Den bjuder på kul dialog, bra agerande och som sig bör en cgi-animerad varg som påminner väldigt mycket om den från 300. I närscenerna/närstriderna så är det uppenbart att de har använt sig av Kane Hodder med en gammal päls på ryggen för de är ungefär lika fula... Bara det att vargen är avsevärt mer underhållande. Och snyggare.

Skämt åsido så är det en modell, en stor sådan med, som används komplett med tassar och stora gaddar. Hela vargen får vi inte se men vi intrycket av att det är en stor rackare och det funkar fint för mig bara det. Attackerna får vi inte se så mycket av då Monsterwolf är gjord för TV fast jag har kul så det gör inget. Det är blodigt, lite kroppsdelar, ett par attacker i närbild men oftast klipps scenen av eller tonar ut så har man det i åtanke så kan man inte bli allt för besviken på Monsterwolf. Ställd mot Dino Wolf så är Dino Wolf avsevärt vassare men Monsterwolf funkar fint och DVD´n på den duger fint. Jag hade kul och det är det viktigaste även om förekomsten av lite T&A hade hade förhöjt njutningen lite mer...

Inga kommentarer: