måndag 1 februari 2010

Beer - 1985



Öl är inte bara gott, det kan vara kul som i denna gamla bortglömda goding med fast nu är det mer reklam om öl som gäller än öldrickandet i sig. Och just reklamfilmer överlag suger död getpung, det är bekräftat fast i denna filmen så har de verkligen slagit huvudet på spiken och kommit upp med några riktigt sköna sådana. Tre pajasar med olika bakgrund sammanstrålar på en bar efter de alla tre haft olika motgångar. Oturen är framme och baren blir rånad men de tre gökarna lyckas stoppa rånaren och vips så har deras lycka vänt då det visar sig att en reklamagent är på plats och vill ha med dem i en reklamfilm för öl och snart nog så badar de i öl, brudar och uppmärksamhet och efter en snabb resa till toppen så finns väl endast en ännu snabbare väg ner. Eller?

Loretta Swit är reklamagenten och hon ser förvånansvärt fräsch ut här och vid hennes sida ser vi Rip Torn som hennes alkoholiserade reklamfilmsregissören och som den tyske ägaren vid namn Adolf för ölbolaget ser vi Kenneth Mars, dock ej lika rolig som i Young Frankenstein utan mer jobbig faktiskt.Som de tre spirande stjärnorna ser vi David Allan Grier, William Russ och Saul Stein och de funkar fint tillsammans och deras reklamfilmer här är bland det bästa jag sett. Ta t.ex deras känslighetsreklam, den går inte av för hackor. Eller varför inte scenen när David Allan Grier får höra han inte är svart nog för sin roll så han sätts på träning i hemmet för att öva upp sig med detta resultat:

- [his son sees him Moonwalking in the living room] What'chu want, nigga?
- Daddy!
[runs off, crying]
- Dad was just playing, son!

Då kan ni bara tänka er reklamfilmerna i händerna på Rip Torn då och för att göra saker och ting ännu jävligare så kan jag avslöja att en bögbar vid namn The Tool Box är inblandad samt hur fan man kan låta en tysk vid namn Adolf lansera lättöl till homosexuella med denna slogan:
"Take it in the bottle, or take it in the can!" Politiskt korrekt eller ej, det vette fan men kul är den, den saken är säker.

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Har varit och fingrat på den här på ´geddon ett par gånger. Verkar som den är värd ett kraftfullt musklick!

Weekend Video sa...

Det lär du nog inte ångra! Verkar vara en film du hade gillat :D